Hlavní obsah

Selhání při tuningové party? Rakušan vyslechne policejního prezidenta

Autentické záběry z driftování na náměstí v Jičíně.Video: Instagram/proste.viktor

 

Reklama

Zablokovaný Nuselský most a hlasitá party v centru Jičína budou mít dohru. Nejen pro řidiče rychlých vozů. Vysvětlovat bude muset i vedení policie.

Článek

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) se bude ptát, proč policie nezasáhla při víkendovém řádění rychlých aut v Praze a Jičíně. „Určitě o tom s policejním prezidentem budu jednat, budu od něj chtít slyšet jeho pohled na věc,“ reagoval na dotaz Seznam Zpráv.

Jak jsme popsali již v úterý, účastníci tuningového srazu si o víkendu v Praze, na dálnici a v Jičíně dělali, co chtěli. Policisté nezasáhli, ani když řidiči zablokovali Nuselský most.

Dokud Rakušan nepromluví s policejním šéfem, kritizovat sbor nechce. „Do té doby to komentovat určitě nechci, nedělám to u žádných zákroků policie, ale vždycky, když se něco mediálně objeví, tak se určitě na to policejního prezidenta ptám, ptám se na opatření. Na první pohled vždycky, když se něco napíše, tak chci slyšet i tu policejní perspektivu, aby se to dalo nějakým způsobem do nějakého celistvějšího obrazu.“

Policejní prezidium ale k akci zatím mlčí. K (ne)zásahu se odmítlo vyjádřit. A to i přesto, že noční jízda bezohledných řidičů probíhala ve třech krajích a ohrozila mnoho řidičů. Komentovat přístup policie prý mají jen pražské a královéhradecké ředitelství.

Pražská a královéhradecká policie na to s odstupem reaguje s tím, že nestihla zakročit. A že řidiče potrestá zpětně. Kdy? Na rychlé tresty to nevypadá.

„Kamerové záběry zatím vyhodnoceny nejsou. Předpokládám, že nějaký zveřejnitelný posun ve věci bude přibližně za dva týdny,“ uvedl ve středu mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Akce se konala v sobotu od jedenácti večer před obchodním centrem v pražských Štěrboholech. Na místě bylo několik družstev speciální pořádkové jednotky, dopravní policie a prvosledové hlídky.

Když se ale asi padesát aut vydalo na cestu do Jičína, policejní dohled skončil. Na Valdštejnském náměstí rozjeli motoristé hlasitou show. Na natočených záběrech je vidět, jak driftují, tedy otáčejí se ve smyku dokola přímo na dlážděném náměstí v centru Jičína. Podle svědectví jeli někteří řidiči po dálnici až třísetkilometrovou rychlostí.

Více o řádění řidičů rychlých aut čtěte zde:

Reklama

Doporučované