Hlavní obsah

V Otrokovicích hořely dílny a obchody, hasič utrpěl zranění

Foto: ČTK

Hasiči zasahují u požáru průmyslového objektu v Otrokovicích na Zlínsku.

Reklama

aktualizováno •

Hasičům se zhruba po čtyřech hodinách podařilo lokalizovat požár objektu s dílnami i obchody v Otrokovicích na Zlínsku. Oheň se již dále nešíří.

Článek

Dým byl od rána vidět zdálky, policie vyzvala občany, ať zavřou okna a nevětrají.

Požár na třídě Tomáše Bati byl nahlášen dnes před 05:30. Hořet začala autodílna, ale postupně plameny zasáhly i další provozovny. V komplexu je kromě autoservisu například železářství a květinářství. Oheň hasiči lokalizovali zhruba v 09:30.

„Na určení škody nebo příčiny je zatím brzy. Vyšetřovatelé na místě sice jsou, ale na požářiště zatím stále ještě nemohou,“ řekl mluvčí krajských hasičů Adam Fuksa. Oheň podle něj stále hoří, ale je již pod kontrolou.

Jeden hasič utrpěl popáleniny druhého stupně na ruce, uvedla mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková. Záchranáři jej odvezli do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. U požáru jsou tři posádky záchranky.

O požáru informuje město na svém webu. „Nedošlo k zahoření nebezpečných látek. Doporučujeme nevětrat, nezdržovat se v zakouřené lokalitě, a pokud je to možné místo úplně opustit. Počítejte s dopravním omezením!,“ uvedlo.

Zavřená komunikace přerušila standardní trasu autobusové linky MHD č. 55, zavřené jsou zastávky Hurdisky a Moravní. Autobusy i trolejbusy jezdí po náhradních trasách, vznikají kvůli tomu maximálně desetiminutová zpoždění. „O objízdných trasách informujeme cestující na elektronických zastávkových panelech. Předpokládáme, že tento mimořádný režim bude platit po celý dnešní den,“ uvedl vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Jan Tesař.

Reklama

Související témata:

Doporučované