Hlavní obsah

Na Šumpersku havaroval autobus se studenty, dva jsou zranění

Foto: Hasiči Olomouc

Nehoda autobusu se studenty na Šumpersku.

Reklama

Na Šumpersku sjel autobus se studenty z kluzké vozovky do příkopu. Dva studenti se zranili. Cestující rozbili okna a z nakloněného vozu vylezli.

Článek

U Rejchartic na Šumpersku dnes krátce před polednem sjel z namrzlé vozovky do příkopu autobus převážející studenty. Dva se při nehodě zranili. Autobus zůstal nakloněný a hrozilo, že se převrátí. Cestující proto rozbili okna a z autobusu postupně vylezli. Zraněné studenty záchranná služba odvezla do nemocnice, řekla ČTK mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Autobus havaroval na silnici mezi Rejcharticemi a Kopřivnou, kde jsou místy prudké zatáčky. Cestovalo v něm 49 studentů, tři pedagogové a řidič. Nabouraný autobus byl v příkopu nakloněn tak, že řidič nemohl otevřít žádné dveře.

„Jelikož hrozilo převrácení autobusu, cestující rozbili okna a vytvořili si tak únikové cesty. Postupně se dostali ven ještě před příjezdem našich jednotek,“ uvedla Balážová. Hasiči likvidovali provozní kapaliny, které z autobusu při nehodě vytekly. „Na místo jsme povolali sypač, aby bylo možné zajistit příjezd náhradního přepravce a vyprošťovací techniky,“ podotkla Balážová.

V Olomouckém kraji v noci na dnešek opět sněžilo, silnice jsou se zvýšenou opatrností sjízdné. Silnice druhé a třetí třídy na severu kraje pokrývá vrstva ujetého sněhu. Se zvýšenou opatrností musejí řidiči jezdit i na hlavních tazích, kde leží hlavně na Jesenicku po chemickém posypu sněhová kaše. Místy mohou silnice namrzat.

Reklama

Doporučované