Hlavní obsah

Pavel v Izraeli navštívil zraněného herce z Faudy a jeho spolubojovníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Zuzana Bönisch

Český prezident Petr Pavel při návštěvě Izraele.

Reklama

Idan Amedi je herec známý především z účinkování v izraelském seriálu Fauda, který pojednává o izraelsko-palestinském konfliktu. Během návštěvy Izraele se český prezident setkal také s rodinami rukojmích. Žádaly ho o pomoc.

Článek

Český prezident Petr Pavel v úterý před odletem z Izraele do Kataru navštívil v nemocnici v Tel Avivu vojáky zraněné v bojích. Informoval o tom ve středu na sociální síti X. Byl mezi nimi i herec Idan Amedi, známý ze seriálu Fauda. V Izraeli byl prezident na dvoudenní návštěvě, ve středu má v plánu jednání v Dauhá s katarským emírem a ministrem obrany.

„Rád jsem vyhověl přání, abych navštívil vojáky zraněné v bojích. Potkali jsme se i s jejich rodinami v nemocnici v Tel Avivu. Mezi nimi byl také herec ze seriálu Fauda Idan Amedi, který byl povolán a raněn,“ uvedl prezident. Fauda je akční thriller o zvláštní protiteroristické jednotce izraelské armády.

Ozbrojenci Hamásu loni 7. října zaútočili na izraelské pohraničí, kde povraždili na 1200 lidí a dalších zhruba 240 unesli. Izrael v odvetě zahájil ofenzivu v Pásmu Gazy, kde válka trvá už více než 100 dní.

V Dauhá ve středu Pavel jedná s emírem Tamimem bin Hamadem Sáním a odpoledne má na programu setkání s místopředsedou vlády a ministrem obrany Chálidem bin Muhammadem Attíjou. Na českém velvyslanectví v Dauhá se také sejde s krajany. Katar česká hlava státu považuje za možná jedinou zemi, která má nejsilnější páky na vedení Hamásu.

Reklama

Doporučované