Hlavní obsah

Brusel nás chce migrací zničit, tvrdí KSČM. Ve volbách jde proti uprchlíkům

Foto: KSČM

Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná.

Reklama

aktualizováno •

KSČM představila novou koalici, kterou povede do evropských voleb v příštím roce. Zaměřit se chce kromě jiného především na migraci. Komunisté zlákali i přeběhlíky od Rajchla.

Článek

Komunistická strana půjde do červnových evropských voleb v nové koalici. Spojí se v ní s levicovými a vlasteneckými hnutími. Koalici pojmenovali STAČILO! Kandidátku povede současná komunistická europoslankyně a předsedkyně KSČM Kateřina Konečná.

„Koalice zaplní prázdné místo v levé části politické mapy naší země,“ řekl mluvčí KSČM Roman Roun.

Foto: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

Nová koalice STAČILO! Lídryně Kateřina Konečná v červeném svetru uprostřed.

Koalici tvoří KSČM, Spojení demokraté - sdružení nezávislých (SD-SN) a „osobnosti“. Mezi nimi třeba právník Ondřej Dostál, někdejší zdravotnický expert strany PRO Jindřicha Rajchla. Nyní je reprezentantem SD-SN.

Ze strany PRO přednedávnem pro neshody odešla i její další tvář - zdravotní sestra Petra Rédová, která do širšího povědomí vstoupila v dobách covidové pandemie, kdy na internetu šířila dezinformace. Tehdy vystupovala jako zdravotní sestra z brněnské JIP, byť to nebyla pravda. Se začátkem ruské války na Ukrajině začala hojně šířit proruskou propagandu. Nyní je Rédová, která se věnuje i ezoterice, zapsaná mezi kandidáty koalice STAČILO!

Další na kandidátce bude bývalá členka SOCDEM Jana Turoňová. Ta v roce 2021 dokonce chtěla kandidovat na předsedkyni sociálních demokratů. Nyní se chce v Evropském parlamentu věnovat migraci.

„Brusel nás chce migrací zničit“

„Migrace zatěžuje náš sociální systém, ohrožuje každodenní bezpečnost na našich ulicích, přetěžuje vzdělávací systém,“ uvedla na zahajovací tiskové konferenci, kde prohlásila, že „Brusel nás chce migrací zničit“.

„Bude tam velká řada expertů, lidí, kteří neselhali, kteří přestože ve svých stranách a koalicích mohli uhnout a říct, že to bude jednodušší, dokázali, že to nechtějí dělat jednodušší cestou,“ řekla lídryně Konečná.

V programu mají boj proti nedostatku léků, nekvalitním potravinám, „zelenému blouznění“ a také „mírový program“. „Program, který nabízíme, je programem 98 procent slušných lidí v této zemi,“ dodala Konečná.

Dalším kandidátem bude manažer Jan Skalický, v minulosti člen ODS a ODA, v současné době zastupitel Děčína zvolený za ANO. Letos v březnu byl odvolán z postu náměstka primátora kvůli arogantnímu chování a nepřipravenosti na jednání.

Kandidátka podle ní ještě není úplná a v dalších týdnech budou představovat nové osobnosti.

Aktualizovali jsme o informace o dalších kandidátech.

Reklama

Doporučované