Hlavní obsah

Ministr Jurečka se omluvil za večírek v den střelby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Marian Jurečka se již dva týdny před akcí na ministerstvu zúčastnil i vánočního večírku Vlevo dole.

Reklama

„Každý v životě děláme chyby. Uznávám, že jsem celou situaci mohl vyhodnotit rychleji, a kdybych měl informace v plném rozsahu dříve, akci bychom zrušili výrazně dřív,“ napsal lidovecký ministr pro Seznam Zprávy.

Článek

Na Ministerstvu práce a sociálních věcí se v den, kdy při střelbě v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy zemřelo 14 lidí, konal vánoční večírek. Ukončen byl až večer, kdy začínalo mimořádné jednání vlády.

Šéf resortu ohledně akce dlouho mlčel, pro Seznam Zprávy se vyjádřil až dnes ráno: „Zpětně považuji za důležité se vyjádřit k událostem z tragického dne střelby na FF UK. Setkání začalo v 15 hodin. Tedy ještě dříve, než přicházely první zprávy o bezprecedentním útoku šíleného vraha.“

„Uznávám, že jsem celou situaci mohl vyhodnotit rychleji, a kdybych měl informace v plném rozsahu dříve, akci bychom zrušili výrazně dřív. Omlouvám se, pokud naše vánoční setkání kohokoliv pobouřilo. Každý děláme chyby,“ napsal místopředseda vlády s dodatkem, že útok na FF jej hluboce zasáhl a myslí na všechny pozůstalé.

Reklama

Doporučované