Hlavní obsah

Může za to Babiš a jeho vláda, expremiér na sněmu ANO představil další knihu

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Předseda ANO Andrej Babiš.

Reklama

Na pražském Chodově dnes bude sjezd ANO volit nové vedení hnutí. Při této příležitosti se na sněmu rozdává nová Babišova knížka, která se jmenuje Může za to Babiš a jeho vláda.

Článek

Hnutí ANO si dnes na celostátním sněmu v Praze zvolí nové vedení. Andrej Babiš opět nebude mít protikandidáta na pozici předsedy. Bývalý premiér, o kterém se hovoří také jako o jednom z možných favoritů budoucích prezidentských voleb, obdržel nominaci ze všech 14 krajů. Pro ANO půjde o první sněm v roli opoziční parlamentní strany.

Před začátkem sněmu tiskové oddělení ANO rozdalo další knihu expremiéra Andreje Babiše. Další jeho kniha nese název Může za to Babiš a jeho vláda a má 113 stránek. Kniha je o tom, že co se podle Babiše podařilo jeho vládě v roce 2017-2021 a autorem má být sám Babiš.

Kniha je rozdělena do několik kapitol. Babiš se zaměřuje například na finance, zdravotnictví, dopravu nebo digitalizaci.

„Předkládáme vám na 113 stránkách výkaz naší práce za čtyři roky. Není toho málo, ale kdybychom sem měli napsat všechny naše úspěchy, tak by tato kniha byla ještě mnohem tlustší,“ píše se hned v úvodu knihy.

Prvním místopředsedou by se mohl stát bývalý ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček. Nominace sice obdržela i dřívější ministryně financí a nynější šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová, chce se však ucházet pouze o místo řadové místopředsedkyně.

Na řadové místopředsedy obdrželo nominaci osm členů, mimo jiné dosavadní místopředseda a bývalý ministr životního prostředí Richard Brabec. Nejvíc nominací získala Schillerová, dále bývalý šéf Sněmovny Radek Vondráček, který bude funkci obhajovat, a moravskoslezský hejtman a předseda školského výboru Sněmovny Ivo Vondrák.

Dalšími nominanty na místopředsedu jsou Havlíček, místopředsedkyně Sněmovny Jana Mračková Vildumetzová, ostravský primátor Tomáš Macura a bývalý první místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek. Ten v říjnu 2020 na pozici rezignoval po nočním setkání s tehdejším ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou v restauraci, která měla být podle protikoronavirových opatření zavřená.

Bývalá středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová, která je místopředsedkyní hnutí nepřetržitě od roku 2015, nominace na krajském sněmu také obdržela, ale nepřijala je. Na pozici člena předsednictva má nominaci 15 zástupců ANO.

Reklama

Doporučované