Hlavní obsah

Pavel hledá politického poradce. Oslovil Farského ze STAN

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Jan Farský na mimořádném sněmu STAN.

Reklama

Nově zvolený prezident Petr Pavel se příští týden sejde s bývalým poslancem za Starosty a nezávislé Janem Farským.

Článek

Podle několika zdrojů Seznam Zpráv uvažuje nově zvolený prezident Petr Pavel o spolupráci s bývalým poslancem STAN Janem Farským.

Pavlův tým v těchto dnech dává dohromady tým spolupracovníků nastupujícího prezidenta. Jedním z nich má být i poradce pro otázky domácí politiky.

Petr Pavel se kvůli této funkci s Farským sejde příští týden. Mluvčí Markéta Řeháková na dotazy pouze uvedla, že probíhají různé schůzky a do té doby nebude personálie komentovat.

Setkání nicméně potvrdil Farský. „Do té doby, než se sejdu s panem Pavlem, bych to nerad komentoval,“ řekl Farský Seznam Zprávám.

Bývalý poslanec Farský momentálně pracuje v rodinném knihkupectví s kavárnou v Semilech. Stále je místopředsedou hnutí STAN a nově také šéfuje starostenskému think tanku iSTAR.

Jako výrazná tvář hnutí byl v posledních sněmovních volbách zvolen poslancem. Zároveň však chtěl odjet na několikaměsíční stáž do Spojených států - po kritice se poslaneckého mandátu vzdal.

Jak by jeho spolupráce s Hradem mohla přesně vypadat, zatím není jasné. Možností je role neformálního poradce, nová kancléřka Jana Vohralíková ale zmínila, že by ráda obnovila politický odbor a najala mu ředitele.

„Já osobně si myslím, že by mělo jít o člověka s praktickou zkušeností. Zrovna tuto věc si ale musí rozmyslet pan prezident, aby si rozuměli a byli kompatibilní,“ uvedla Vohralíková.

Reklama

Doporučované