Hlavní obsah

Řehka přiznal vztah s poslankyní. Ta odmítá, že by byla ve střetu zájmů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: facebook.com/opltovamichaela

Poslankyně Michaela Opltová.

aktualizováno •

Náčelník generálního štábu Karel Řehka ve čtvrtek oznámil odluku s manželkou a nový vztah. Deník Blesk nyní informoval, že jeho novou partnerkou je poslankyně hnutí STAN Michaela Opltová, členka sněmovního výboru pro obranu.

Článek

První muž české armády ve čtvrtek – z preventivních důvodů, prý se na něj chystalo kompro – zveřejnil osobní informace. Karel Řehka na síti X napsal, že se s manželkou Irenou, se kterou má dvě děti, odloučili. „Bohužel jsou lidé, kteří z toho chtějí udělat věc veřejnou. Ireny si moc vážím a zůstáváme rodiče a přátelé. Proto prosím touto cestou o pochopení a respektování soukromí v tomto těžkém období pro moji rodinu a blízké,“ uvedl ve čtvrtek devětačtyřicetiletý Řehka.

A aniž by jmenoval, přiznal nový vztah. Deník Blesk nyní uvedl, že jeho partnerkou je poslankyně STAN Michaela Opltová, jejíž mandát začal v roce 2021. V dolní komoře parlamentu sedí v hospodářském výboru a výboru pro obranu.

„Mohu potvrdit,“ řekl Blesku generál na dotaz, zda je jeho novou láskou právě poslankyně ze sněmovního výboru pro obranu. A odmítl možný střet zájmů.

Stejně zareagovala Opltová. „Výbor pro obranu Poslanecké sněmovny kontroluje vládu v oblasti obrany, tudíž ministra a ministerstvo, nikoliv armádu a náčelníka generálního štábu,“ napsala Michaela Opltová na platformě X. „Obavy z něčeho takového jsou opravdu zbytečné,“ dodala.

I ona vztah přiznala hlavně proto, aby se zabránilo spekulacím. „Nemám ve zvyku veřejně sdílet svoje soukromí, teď je ale otevřenost důležitější zejména kvůli různým spekulacím. Vstupuji do další životní etapy s novým partnerem. Pokud je to možné, chtěla bych poprosit o respekt k soukromí všech, jichž se to týká,“ napsala.

Podle Lubomíra Metnara (ANO), předsedy výboru pro obranu, je celý tento případ „osobní věcí dvou dospělých lidí“.

„Věřím, že si ty hranice uhlídají. Sám tam střet zájmů nevidím a z minulosti si nevybavuji žádnou situaci z výboru, která by vzbuzovala pochybnosti, “ uvedl pro Seznam Zprávy opoziční politik.

Doplnili jsme o vyjádření Lubomíra Metnara, který vede sněmovní výbor pro obranu.

Související témata:
Michaela Opltová

Doporučované