Hlavní obsah

Znásilnil mě, obvinil masér lidoveckého poslance. Strana to popírá

Foto: KDU-ČSL

Poslanec Jiří Navrátil (KDU-ČSL).

Reklama

aktualizováno •

Policie prověřuje oznámení maséra, který obvinil ze znásilnění poslance koalice Spolu. Podle informací Seznam Zpráv z několika zdrojů jde o Jiřího Navrátila. Jeho strana KDU-ČSL to ale odmítá. Jde prý o neopětované city.

Článek

Server PrahaIN přinesl ve čtvrtek večer informaci o 39letém masérovi, který se obrátil na policii s tím, že ho znásilnil poslanec koalice Spolu.

Na text v noci zareagovala KDU-ČSL v tiskové zprávě s tím, že se jedná o jednoho z jejích poslanců, který ale veškerá obvinění popírá. V prohlášení maséra označují za duševně nemocného muže, který nebere medikaci.

„Dotyčný poslanec se seznámil se zněním trestního oznámení a policii podal vysvětlení s tím, že nařčení z uvedených skutků jsou zcela smyšlená a nikdy k nim nedošlo,“ uvedlo tiskové oddělení strany.

Seznam Zprávy totožnost poslance znají. Podle informací z několika zdrojů jde o Jiřího Navrátila. Redaktoři ho oslovili s žádostí o vyjádření. Ten ale zatím obvinění nekomentoval.

Server PrahaIN, který spoluvlastní a šéfuje mu ředitel Parlamentních listů Jan Holoubek, tvrdí, že masér inzeroval na erotické seznamce a poslanec si ho objednal do služebního bytu. Při jedné z návštěv ho měl sexuálně zneužít.

Zdroje z lidové strany naopak tvrdí, že muž si poslance nejspíše vyhlédl na internetu a chtěl s ním navázat kontakt. Poslanec zvažuje proti oznamovateli právní kroky.

„Dotyčný poslanec je vázán mlčenlivostí dle pokynů Policie ČR a tedy nemůže do jeho uzavření celý případ komentovat. Poslanec poskytl policii plnou součinnost,“ uvedlo tiskové oddělení KDU-ČSL.

„Ke konkrétní osobě se vyjádřit nemohu. Mohu sdělit, že se oznámením zabýváme a zjišťujeme, jestli se jedná o protiprávní jednání nebo ne,“ sdělil Seznam Zprávám mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Celý text vyjádření KDU-ČSL

Dnes večer vyšel na serveru prahain.cz článek, ve kterém je nařčen jeden z poslanců koalice Spolu z kriminálního jednání se sexuálním podtextem. K těmto informacím serveru prahain.cz můžeme uvést následující fakta:

  1. Informaci o trestním oznámení jsme měli již v listopadu 2022. Policie ČR, tak jak je její povinností, kontaktovala poslance nařčeného ze zmíněného incidentu. Dotyčný poslanec se seznámil se zněním trestního oznámení a policii podal vysvětlení s tím, že nařčení z uvedených skutků jsou zcela smyšlená a nikdy k nim nedošlo.
  2. Dle informací obsažených v trestním oznámení bylo oznamovatelem sděleno, že oznamovatel trpí závažnou duševní nemocí, a přesto nerespektuje předepsanou medikaci.
  3. Uvedený poslanec zvažuje podání trestního oznámení pro podezření z trestného činu křivého obvinění.
  4. Dotyčný poslanec je vázán mlčenlivostí dle pokynů Policie ČR a tedy nemůže do jeho uzavření celý případ komentovat. Poslanec poskytl policii plnou součinnost.

Aktualizace: Doplnili jsme vyjádření policie a jméno poslance.

Reklama

Související témata:

Doporučované