Hlavní obsah

Přistane baseballová pálka. Nerudová zveřejnila dopis, ve kterém jí vyhrožují

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Bývalá prezidentská kandidátka Danuše Nerudová.

Reklama

Bývalá prezidentská kandidátka Danuše Nerudová uvedla, že dostala výhrůžný dopis. Stalo se tak krátce po tom, co Andrej Babiš oznámil, že obdržel zásilku s nábojem a urážkami mířenými proti jeho manželce.

Článek

Bývalá prezidentská kandidátka Danuše Nerudová dnes reagovala na předsedu hnutí ANO Andreje Babiše, který v sobotu oznámil, že obdržel dopis s nábojem a urážlivým vzkazem určeným jeho manželce Monice.

Na facebooku se svěřila s tím, že podobný případ vyhrožování z řad politických odpůrců v nedávné době sama zažila.

„Chvíli jsem váhala, zda to mám zveřejňovat, ale jsem toho názoru, že politickou kulturu mlčením nezlepšíme. V tomto týdnu jsem obdržela dopis, kvůli kterému mám k dnešnímu projevu Andreje Babiše asi také co říct. Není to totiž tak, že by tyto praktiky používal jen jeden tábor,“ napsala Nerudová na svém facebookovém profilu.

Zveřejnila dopis, ve kterém ji údajní voliči hnutí ANO, jak se autoři titulují, kritizují za to, že v projevu po prvním kole prezidentských voleb nazvala Babiše „zlem“. Vyhrožují jí přitom, že pokud svá slova nevezme zpátky, na „předkusu“ jí „přistane basebolová pálka“.

„Pokud se veřejně omluvíte, tak akci odvoláme, a pokud ne, tak po skončení volby prezidenta si Vás najdeme. Spolehněte se na to,“ vzkazují Nerudové v dopise voliči hnutí ANO.

„Mrzí mě, že vaše rodina musí čelit tomu, co já s tou svoji zažívám od začátku tohoto týdne. Bylo mi vyhrožováno vašimi příznivci, kteří mi dali ultimátum, abych odvolala svá slova, že jste zlo. Pokud se tak nestane, tak budu podle výhrůžek fyzicky napadena baseballovou pálkou. Předpokládám, že teď si dovedete i vy představit, jaké důsledky to pro naši rodinu má,“ doplnila zveřejněný dopis Nerudová.

„Násilí nesmí mít v naší společnosti místo. A to v žádné podobě,“ dodala Nerudová a prezidentského kandidáta Babiše vyzvala, aby zanechal „své agresivní rétoriky“ a začal „vést slušnou kampaň“.

Reklama

Doporučované