Hlavní obsah

Ukrajinec chtěl znásilnit dívku, vymýšlel si muž na sítích. Hrozí mu vězení

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Z šíření poplašné zprávy obvinili policisté čtyřiatřicetiletého muže ze Zábřehu na Šumpersku, který v pátek ráno na sociálních sítích zveřejnil nepravdivou informaci o údajném pokusu Ukrajince znásilnit u místní loděnice dívku.

Článek

V případě prokázání viny hrozí autorovi lživého příspěvku u soudu až dva roky vězení. Sdělila to policejní mluvčí Petra Vaňharová, podle které šíření této nepravdivé informace mohlo v části obyvatelstva způsobit nebezpečí vážného znepokojení.

Obviněný muž příspěvek s nepravdivou informací zveřejnil na sociální síti ve skupině, která se orientuje na obyvatele Zábřehu. „Upozorňoval na možný pokus o znásilnění mladé ženy Ukrajincem, který se měl odehrát předchozího dne večer na periferii města. Jak policisté zjistili, k incidentu mezi mladou ženou a jí neznámým mužem mělo opravdu dojít, ovšem za odlišných okolností, než které měl pisatel ve svém příspěvku na sociální síti popsat,“ uvedla Vaňharová.

Z výslechu ženy podle Vaňharové vyplynulo, že při procházce ji slovně napadl neznámý muž hovořící cizím jazykem. „Měl ji vulgárně urážet a následně se proti ní rozejít, čehož se lekla a raději utekla. Se svým nemilým zážitkem se krátce nato svěřila právě mladému Zábřežanovi, který nedaleko místa procházel. Ten měl příběh zpestřit o nepravdivé a neověřené informace a takto jej ke své smůle zveřejnit na sociální síti,“ řekla Vaňharová. Slovního incidentu se podle Vaňharové zúčastnil cizinec, avšak ne ukrajinské národnosti. Totožnost tohoto muže policisté už znají.

Reklama

Doporučované