Hlavní obsah

V Česku opět padaly teplotní rekordy, bylo až 26 stupňů, tedy letní den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Už několikátý den v řadě v Česku opět padaly teplotní rekordy. Nejtepleji bylo v Karviné s 26 stupni Celsia. V úterý se ale podle předpovědi ČHMÚ prudce ochladí. Nejvyšší denní teploty budou mezi 11 až 15 stupni.

Článek

V Česku v pondělí opět padaly teplotní rekordy, nejtepleji bylo v Karviné s 26 stupni Celsia. Na síti X to oznámil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Nové rekordy se objevily zhruba na dvou pětinách z více než 160 meteorologických stanic, které měří teploty 30 a více let. Hranice 25 stupňů, která již v meteorologii značí letní den, v pondělí byla dosažena, či překonána na několika místech v zemi.

Kromě Karviné byl teplotní rekord pro 1. duben překonán také například v Českých Budějovicích, kde naměřili 25,7 stupně, nebo v Bohumíně s teplotou 25,3 stupně. Na čtvrtém a pátém místě mezi stanicemi s novými rekordy byly Přerov a Český Krumlov, shodně s teplotou rovných 25 stupňů. U všech těchto stanic pocházely původní rekordy z roku 2021 a pohybovaly se kolem 23 nebo 24 stupňů.

Teplotní rekordy opakovaně padaly i na konci března. V úterý se ale podle předpovědi ČHMÚ prudce ochladí. Nejvyšší denní teploty budou mezi 11 až 15 stupni. V dalších dnech pak začnou teploty opět stoupat a v neděli se mohou dostat až na 27 stupňů.

Reklama

Související témata:

Doporučované