Hlavní obsah

Jurečka vypovídal na policii kvůli odvolání ředitele úřadu práce

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

Reklama

aktualizováno •

Detektivové se zabývají tím, za jakých okolností byl odvolán ředitel úřadu práce. Podle nahrávky ministr Marian Jurečka nabízel Viktoru Najmonovi mimořádnou odměnu, když rezignuje. Ten to ale odmítl.

Článek

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) vypovídal na služebně Národní centrály proti organizovanému zločinu.

K výslechu si ho policisté pozvali kvůli případu, který se týká toho, za jakých okolností odvolal ředitele úřadu práce Viktora Najmona.

Jurečka byl u výslechu tuto středu. „Byl jsem podat vysvětlení k případu pana Najmona,“ potvrdil Jurečka redakci.

Na dotaz Seznam Zpráv dále uvedl, že svědeckou výpověď neodmítl. „Za mě vždy platí, že s policií vždy maximálně spolupracuji a to platí i v tomto případě,“ doplnil Jurečka.

Případem se detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu začali zabývat poté, co Mladá fronta Dnes napsala, že Jurečka nabídl Najmonovi mimořádnou odměnu, když rezignuje, jinak že mu dá špatné hodnocení a ukončí spolupráci.

Tento rozhovor si Najmon nahrál a poté byl jeho obsah zveřejněn v novinách patřících předsedovi opoziční strany ANO Andreji Babišovi.

Najmon i po Jurečkově nabídce rezignaci odmítl. A tak ho ministr práce a sociálních věcí letos v polovině března odvolal. Novinářům ministr řekl, že postupoval podle zákona.

S tím ale Najmon nesouhlasil. Své odvolání považoval za svévolné a nezákonné.

Policie informace o tom, v jaké fázi případ je, případně kdo už vypovídal nebo vypovídat bude, mluvčí NCOZ nesdělil.

„Mohu pouze uvést, že věcí se náš útvar zabývá. Více informací zatím poskytovat nebudeme,“ uvedl na dotaz redakce mluvčí Jaroslav Ibehej.

Reklama

Doporučované