Hlavní obsah

Obrazem: V Sezimově Ústí letěla na Babiše vejce, v Táboře zasahovala policie

Setkání Andreje Babiše s fanoušky v Táboře.Video: Karolína Štuková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Sezimovo Ústí a Tábor se ve čtvrtek staly další zastávkou Andreje Babiše v rámci jeho tour po českých a moravských městech. I zde na něj kromě příznivců čekali odpůrci a došlo ke strkanicím.

Článek

V Sezimově Ústí letěla na předsedu hnutí ANO Andreje Babiše tři vejce, cíl ale minula. Muže, který je hodil, na místě uklidňovali příslušníci antikonfliktního týmu, policie ale zasahovat nemusela.

Trochu odlišná situace byla v nedalekém Táboře, kde se u Babišova auta sešla zhruba stovka lidí - zhruba půl na půl jeho příznivci a odpůrci.

„Teď máme vládu, která je nejhorší v Evropě, protože vám nedala nic,“ zaznělo krom jiného z úst předsedy hnutí ANO Andreje Babiše v Táboře.

Odpůrci jeho projev narušovali pískáním, což se některým z expremiérových fanynek nelíbilo a došlo ke strkanicím. Vášně tak musela krotit policie, která obě skupiny rozdělila.

Babiš označil protestující za agresory, zoufalce a voliče pětikoalice. „Bylo by dobré, kdyby šéfové těch pěti (vládnoucích stran) vyzvali svoje voliče, aby nebyli agresivní, aby nebili naše fanoušky, aby nechodili na naše mítinky,“ řekl ČTK.

+12

Situace ale nebyla tak vyhrocená, jako například v úterý v Třeboni, kde musel bývalý premiér mítink předčasně ukončit. Zdůvodnil to tím, že měli od policie informace o nahlášeném atentátu.

Postup policie během Babišovy středeční zastávky v Českém Krumlově pak prověří úřad vnitřní kontroly.

Na videu webu Forum 24 dva neuniformovaní policisté odvádějí do neoznačeného vozu ženu. Ta později webu řekla, že udeřila muže, který do ní během akce strkal, aniž věděla, že jde o policistu v civilu.

Reklama

Doporučované