Hlavní obsah

Policie odložila vyšetřování vraždy dítěte matkou v Krkonoších

Foto: Jan Novák, Seznam Zprávy

Po matce s dítětem pátrala mimo jiné horská služba.

Reklama

aktualizováno •

Kriminalisté ukončili vyšetřování vraždy dítěte a následné sebevraždy jeho matky loni v Krkonoších. Případ odložili, neboť pachatelka je mrtvá.

Článek

K tragédii, která otřásla Českem, došlo na konci loňského roku. Po čtyřicetileté ženě a jejím tříletém synovi pátraly v okolí Pece pod Sněžkou desítky policistů, hasičů a horských záchranářů. Pátrací týmy je našly po pár dnech mrtvé v lese v oblasti Růžové hory.

„Tento týden vrchní komisař Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje ukončil vyšetřování případu zvlášť závažného zločinu vraždy s následnou sebevraždou z konce roku 2022, ke kterému došlo v Krkonoších, tím, že ho odložil. Trestní stíhání nelze zahájit proti osobě, která zemřela,“ oznámila mluvčí policie Šárka Pižlová.

Už záhy po zveřejnění zprávy o nálezu těl policie uvedla, že má podezření z vraždy a sebevraždy. Vyvrátila tak dosavadní spekulace, že se dvojice například ztratila v horském terénu v důsledku špatného počasí.

Pohřešování ženy a dítěte policii oznámil v pátek 30. prosince partner ženy a otec chlapce na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Následně policie zahájila pátrání. Žena podle policie zřejmě odjela autem do Pece pod Sněžkou, kde se v neděli 25. prosince i se synem ubytovala v penzionu. Pobyt měla do 30. prosince.

Ten den v podvečer se majitelka penzionu obrátila na policii. S ženou se spojit nemohla, pokoj v penzionu byl zamčený a před penzionem zůstalo ženino auto. Po otevření v pokoji nikdo nebyl, ale žena v něm měla své věci. Policie poté oznámila, že poslední zjištěné místo pohybu pohřešovaných bylo 28. prosince odpoledne v okolí přestupní stanice lanovky na Sněžku na Růžové hoře. Následně se pátrací týmy zaměřily na prohledání oblasti Růžové hory, kde po třech dnech nalezly těla.

Reklama

Související témata:

Doporučované