Hlavní obsah

Policie zastřelila v Mladé Boleslavi agresivního muže, podle ní ničil letiště

Foto: Radek Cihla, Seznam Zprávy

Ilustrační foto

Reklama

Policie v Mladé Boleslavi v noci zastřelila agresivního muže, který podle ní nejprve ničil ubytovnu v části Bezděčín a pak areál mladoboleslavského letiště. Uvedla to v tiskové zprávě policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Článek

Policie dostala po půlnoci oznámení o muži, který tyčí demoluje ubytovnu a okolní objekty.

„Při příjezdu hlídky k ubytovně se již neznámý muž na místě nenacházel a policisté ho vypátrali v blízkosti objektu letiště, kde poškozoval a demoloval hangáry letiště a jeho další vybavení,“ uvedla Suchánková.

Muž podle ní nereagoval na výzvy a byl k policistům velmi agresivní. „Proto použili po dalších zákonných výzvách donucovací prostředky – hmaty, chvaty, slzotvorný prostředek, teleskopický obušek, taser –, a to i opakovaně, a následně i služební zbraň. I přesto, že policisté zraněnému muži okamžitě poskytli neodkladnou první pomoc, na následek zranění zemřel,“ uvedla mluvčí.

Zákrok policistů prověří Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). „Mohu potvrdit, že jsme si policejní zákrok provedený na Mladoboleslavsku převzali do prověřování,“ sdělila mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Mužovy činy na ubytovně a letišti budou vyšetřovat mladoboleslavští kriminalisté.

Agentura Aktu.cz, která na událost upozornila, uvedla, že jí ředitel areálu letiště řekl, že materiální škody vyčíslují, ale dosáhnou několika milionů až desítek milionů korun. Muž podle serveru autem najížděl do hangárů, kde jsou letadla a vrtulníky.

Reklama

Doporučované