Hlavní obsah

Policie zatím zjistila 175 skutků typu schvalování střelby na FF UK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V 98 případech zahájila úkony trestného řízení, přičemž 14 pachatelů bylo potrestáno ve zkráceném řízení a jeden je vyšetřován.

Článek

Policie zatím zjistila 175 poznatků typu schvalování prosincové střelby na Filozofické fakultě Karlovy univerzity. V 98 případech zahájila úkony trestného řízení, přičemž 14 pachatelů bylo potrestáno ve zkráceném řízení a jeden je vyšetřován.

Vyplývá to z informací, které poskytli zástupci vedení policie ve čtvrtek členům sněmovního výboru pro bezpečnost. Výbor se zabýval policejním zásahem na fakultě, kde její student zastřelil 14 lidí a poté i sebe.

Jak už redakce Seznam Zpráv popsala, většina případů se týká lidí, kteří skutek vyšinutého střelce schvalují, vyhrožkoují jeho napodobením nebo šíří dezinformace, jejichž klasifikace může odpovídat šíření poplašné zprávy.

Počet skutků se za dva dny o deset zvýšil. Náměstek policejního prezidenta Tomáš Kubík v úterý oznámil, že policie se dosud zabývala 165 skutky, které mají návaznost na prosincovou střelbu na fakultě. Podle úterní informace úkony trestního řízení zahájila v 93 případech, ve 12 z nich byly ukončeny. V pěti případech jde podle náměstka o cizince, čtyři osoby policie převezla k psychiatrickému vyšetření.

Reklama

Doporučované