Hlavní obsah

Policisté ukončili akci v Klánovickém lese. Nikoho nebezpečného nenašli

Foto: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

Pátrací akce v Klánovickém lese nepřinesla žádný výsledek.

Reklama

Policisté při pátrací akci v Klánovickém lese kvůli dvojnásobné vraždě neobjevili nikoho, kdo by se tam skrýval, ani nic, co by naznačovalo riziko.

Článek

Policisté uvedli, že při dvoudenním prohledávání Klánovického lesa na okraji Prahy kvůli dvojnásobné vraždě nenašli nikoho, kdo by se tam skrýval a byl nebezpečný. Neobjevili ani nic, co by aktuálně naznačovalo jakékoliv hrozící riziko.

Dnes před 16. hodinou na sociální síti X oznámili, že pátrací akci v lese ukončili. Oblast ale budou dál hlídat.

Z vyjádření ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) a Policejního prezidia vyplývá, že pachatel stále nebyl dopaden.

„Dvoudenní bezpečnostně-pátrací akce v Klánovickém lese skončila. Nenašli jsme v něm nikoho, kdo by se tam skrýval, byl nebezpečný, a ani nic, co by aktuálně naznačovalo jakékoliv hrozící riziko. Zvýšený výkon služby bude v oblasti dál pokračovat,“ uvedla policie.

V pátek 15. prosince odpoledne zatím neznámý pachatel zastřelil v Klánovickém lese dospělého a dítě, podle médií jsou oběťmi dvaatřicetiletý muž a jeho teprve dvouměsíční dcera. Policie zdůrazňuje, že objasnění této dvojnásobné vraždy je její prioritou, a na případ nasadila tým několika desítek těch nejzkušenějších kriminalistů.

Rakušan i mluvčí policejního prezidia dnes uvedli, že pachatel je stále na svobodě. „Zatím nebyl dopaden a určitě je dobré být opatrnější. Pro policisty je jeho dopadení absolutní priorita, i proto jsou v rámci vyšetřování stále přítomni v Klánovickém lese a v okolí Klánovic. Prosím proto občany o pochopení,“ řekl dnes Rakušan Deníku N. Vzhledem k pokračujícímu pátrání zatím podle něj není možné zveřejnit další podrobnosti.

Lidé by podle Rakušana měli být ostražití nejen vůči podezřelým lidem, ale i vůči rádoby senzačním informacím. „Není pravda, že policie identitu pachatele zná a tají ji, jak se v posledních hodinách šíří hoaxem. Snaha zneužít takovou tragédii je prostě odporná,“ uvedl na sociální síti X.

Také policie potvrdila, že po pachateli stále pátrá a jeho totožnost dosud nezná. „Pokud kdokoliv disponuje relevantními informacemi, policie je jistě uvítá,“ dodali policisté.

Starostka Klánovic Alena Kolovrátková odpoledne na facebooku městské části potvrdila, že dvoudenní akce v Klánovickém lese skončila a policie při ní nenašla nic a nikoho nebezpečného. „Naše městská část bude i nadále v pravidelném kontaktu s policií. Děkuji všem za spolupráci,“ sdělila.

Reklama

Doporučované