Hlavní obsah

„Kdo by zabil dítě v kočárku?“ nechápou po střelbě lidé od Klánovického lesa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Vstup do Klánovického lesa hlídá policie.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Dva zastřelené lidi našli policisté v pražském Klánovickém lese. Na výstřely policii upozornili místní. Jednou z obětí je podle policie dítě.

Článek

Vstup do Klánovického lesa od Čmelické ulice v pražských Klánovicích je v sobotu dopoledne ohrazený páskou a hlídají ho dva policisté. Další hlídky se pohybují v okolí. Právě tady se v pátek odpoledne odehrál zločin, jehož výsledkem jsou dva zastřelení lidé.

Jedním ze zavražděných je dítě, oznámila policie na síti X. Po pachateli kriminalisté pátrají od pátečního odpoledne. Zda hrozí veřejnosti nebezpečí, policie neuvedla.

Případ v pátek kolem 15:00 ohlásila žena, která slyšela střelbu, řekl ČTK mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Vyslaná policejní hlídka nalezla na místě dva lidi bez známek života.

„Policie přijela odhadem ve čtvrt na čtyři nebo v půl čtvrté, byli tady hned. Já jsem byl vzadu na zahradě a divil jsem se, proč je tu najednou tolik aut. Pak jsem viděl projet jednu sanitku, druhou sanitku, potom zase policii. Večer přiletěl vrtulník a asi tři čtvrtě hodiny létal tam a zpátky,“ popsal pro Seznam Zprávy muž, který bydlí v ulici u Klánovického lesa. „Nevíme, co se tam stalo, ale kdo by zabil jen tak náhodně dítě v kočárku?“ kroutí hlavou nad možným motivem zločinu.

Policie na objasnění případu v sobotu dopoledne stále pracuje i na místě činu a v okolí. „V současné době probíhají standardní úkony trestního řízení, mj. ohledání místa činu, vyhodnocování zajištěných stop, kamerových záznamů a kontroly zájmových objektů s cílem odhalit a dopadnout podezřelou osobu,“ uvedla policie.

„Kriminalisté v průběhu včerejšího (pátečního) odpoledne kvalifikovali případ v Klánovickém lese jako dvojnásobnou vraždu. Těmto skutečnostem odpovídala i následně přijatá bezpečnostní opatření,“ uvedl mluvčí. Dodal, že vzhledem ke skutečnosti, že jedním se zavražděných je dítě, nelze v tomto smyslu poskytovat podrobnější informace.

Vrazi a Klánovický les

Klánovický les v minulosti nechvalně proslul hned dvakrát. Nejdříve jej jako svůj úkryt na útěku před spravedlností využil vrah David Lubina, který před 18 lety v pražském parku zastřelil střihače TV Nova Michala Velíška a následující týdny až do svého zatčení přebýval v úkrytu nedaleko Klánovic.

V červnu 2014 pak byl ve stejném lese zastřelen amatérský hledač pokladů. Toho třemi ranami zabil zloděj Oldřich Konrád, který v lese ukrýval svoji kořist. Mladý muž s detektorem kovů se k jeho skrýši přiblížil a Konrád ho z obav před odhalením zavraždil, jeho tělo posléze polil benzinem a zapálil.

Reklama

Doporučované