Hlavní obsah

Přišel dopis od Babiše. Omlouvám se vám, ale jen kvůli soudu, píše

Foto: Seznam Zprávy

Dopis, který poslal Andrej Babiš své kritičce Janě Filipové.

Reklama

aktualizováno •

Seznam Zprávy získaly dopis, v němž se Andrej Babiš omluvil za výrok, že jeho odpůrci jsou za účast na demonstracích proti němu placeni. S omluvou však také uvedl, že podá v této kauze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Článek

Bývalý premiér Andrej Babiš se omluvil své odpůrkyni Janě Filipové, které se dotklo jeho nedoložené tvrzení, že jeho kritici chodí demonstrovat za peníze.

Jana Filipová kvůli tomu dala Babiše s úspěchem k soudu a Seznam Zprávám potvrdila, že ve středu převzala osobní dopis, v němž jí Babiš poslal omluvu přesně tak, jak mu to soud nařídil.

Omluvný dopis od poslance Babiše dorazil ve standardní obálce na adresu Jany Filipové několik dní před uplynutím lhůty, kterou stanovil soud.

Podle dopisu, který mají Seznam Zprávy k dispozici, Andrej Babiš satisfakci pro Janu Filipovou podepsal toto pondělí. Napsal v dopise mimo jiné to, že nechtěl odpůrkyni svým výrokem urazit.

Potvrdil však také, že proti rozhodnutí soudu podá dovolání k Nejvyššímu soudu.

„Přestože jsem předmětným výrokem neměl v úmyslu Vás jakýmkoliv způsobem urazit, ani to nedává smysl, neboť jsem Vás před započetím našeho sporu ani osobně neznal, ctím pravidla právního státu a přestože s uvedeným soudním rozhodnutím nesouhlasím a budu proti němu podávat dovolání, podvoluji se mu a zasílám Vám omluvu předepsaného znění,“ napsal Babiš do dopisu.

Foto: Seznam Zprávy

Omluva od Andreje Babiše.

Jana Filipová uvedla, že ji omluva příjemně překvapila, byť podle ní není míněna upřímně. Oceňuje však, že přišla včas ve lhůtě stanovené soudem - náklady řízení, které nařídil soud Babišovi také zaplatit, totiž přišly se zpožděním.

„Vzhledem k úvodu, který pan Babiš do dopisu připsal nad rámec soudem nařízeného textu, je zřejmé, že omluva není z jeho strany vůbec myšlena upřímně,“ uvedla Jana Filipová.

„Jsem šťastná, že celé to čtyřleté martyrium mé snahy dokázat, že tehdejší premiér je lhář, má svůj spravedlivý konec a že pravda nad lží nakonec vyhrála. Jen si kladu otázku, kolik lží si od tohoto člověka ještě budeme muset vyslechnout?“ komentovala omluvný dopis od expremiéra.

Jana Filipová: „Jsem šťastná, že to skončilo.“

Reklama

Doporučované