Hlavní obsah

Protesty zemědělců nekončí. Další připravují na 21. března

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Zemědělci s technikou se do Prahy sjeli už dvakrát. Ilustrační fotografie.

Reklama

Ministr zemědělství Výborný se má v úterý večer setkat se zástupci Agrární komory a Zemědělského svazu. Mluvčí komory zároveň oznámila, že zemědělci připravují další protest. Se svými problémy se chtějí obrátit i na prezidenta.

Článek

Zemědělci připravují další protest na 21. března, řekla v úterý ČTK mluvčí Agrární komory (AK) Barbora Pánková. O formě protestu podle ní představenstvo a dozorčí rada AK teprve rozhodne. Doplnila, že se svými problémy se chtějí zemědělci obrátit také na prezidenta Petra Pavla.

Se zástupci Agrární komory a Zemědělského svazu se má v úterý večer na Ministerstvu zemědělství v Praze setkat ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Hovořit s nimi hodlá o přesnějším zacílení podpory, kterou jim slíbil pro tento a příští rok, napsal ČTK.

„Slyšeli jsme řadu nesplněných slibů a je nezbytné, aby na nich vláda už konečně začala pracovat,“ uvedla Pánková. Zemědělci požadují podporu zaměstnanosti na venkově, nekrácení podpory pro životní pohodu zvířat a vrácení zdanění půdy na úroveň před konsolidačním balíčkem. Dalšími požadavky jsou nedanění evropských provozních dotací a omezení bezcelního dovozu zemědělských produktů ze zemí mimo Evropskou unii.

Reklama

Doporučované