Hlavní obsah

Silničáři při opravě Barrandovského mostu zavřou rampu ze Strakonické

Foto: Josef Mačí, Seznam Zprávy

Nájezd na Barrandovský most ze Strakonické ulice.

Reklama

aktualizováno •

Několikaletá oprava mostu má letos skončit, práce jsou naplánovány do konce letních prázdnin, uvedla už dříve TSK.

Článek

Silničáři letos při opravách Barrandovského mostu v Praze uzavřou od 11. března do konce oprav nájezdnou rampu ze Strakonické. Řidiče čeká omezení - budou po mostě jezdit v obou směrech ve třech jízdních pruzích namísto čtyř. Novinářům to ve středu řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a dopravní inženýr Technické správy komunikací (TSK) Michal Peterka.

Cílem uzavírky rampy ze Strakonické je podle Hřiba s Peterkou zjednodušit dopravu na mostě tím, že ubude jeden z možných příjezdů na něj. Zároveň se tak sníží počet aut přímo na mostě, tvrdí.

Po rampě ze Strakonické přijíždí denně v průměru 13 tisíc aut, zatímco z Barrandova na 22 tisíc aut. V případě, že by na most najížděla auta ze Strakonické, ze Smíchova i z Barrandova a zároveň bude snížen počet jízdních pruhů na mostě, auta se na něj podle TSK nevejdou.

„V modelech jsme se zaměřili na porovnání variant a výsledky vyšly jednoznačně pro uzavření rampy ze Strakonické, kdy jsme schopni těch 13 000 vozidel obsloužit po vratné rampě na Lihovar a po objízdných trasách po Pražském okruhu,“ řekl Peterka.

Barrandovský most tvoří dva mosty, a to jižní, po kterém jedou auta ve směru ze Smíchova do Braníku, a severní, po kterém jezdí v opačném směru. Část soumostí ve směru ze Smíchova do Braníku opravili silničáři loni a předloni. Most z roku 1983 denně přejede na 140 000 aut, což z něj dělá nejvytíženější most v Česku.

Reklama

Doporučované