Hlavní obsah

Tři miliony? Věřím, že začnu nový život, děkuje znásilněná dívka dárcům

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Několik tisíc lidí už přispělo na nový život dívce, kterou opakovaně znásilňoval otčím. „Nevím, co bych si bez vás počala,“ vzkázala dárcům.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Dívce, která po letech znásilňování otčímem trpí psychickými problémy, lidé poslali na nový život už přes 3 miliony korun. Sbírku na portále Donio pro ni uspořádala nezisková organizace Pod svícnem, která pomáhá obětem sexualizovaného násilí.

Dívka přes sociální sítě organizace poslala dárcům i vzkaz. „Nesmírně si vaší pomoci vážím! Je pro mě nepředstavitelné, že po tom všem se mi dostane tolik pomoci. Když si pročítám vaše vzkazy, oko nezůstává suché. Věřím, že díky vám budu moci začít nový život! Nevím, co bych si bez vás počala,“ napsala dívka, která kvůli zachování anonymity vystupuje pod jménem Anička.

Za necelých 24 hodin od začátku sbírky Aničce přispělo téměř 7,5 tisíce lidí. Ti posílají částky v řádu stokorun i tisícikorun a doplňují je povzbudivými slovy pro dívku, která je v současné době v nemocnici poté, co se pokusila o sebevraždu.

K tomu ji dohnal fakt, že otčímovi, původně odsouzenému za její znásilňování na tři roky do vězení, minulý týden odvolací krajský soud v Brně snížil trest na podmínku.

Dřevorubec z Vyškovska nezletilou dívku opakovaně znásilňoval více než dva roky, mnohdy i několikrát denně, znásilnění si i natočil a dívku videem vydíral, aby mu byla i nadále po vůli. Kvůli psychickému stavu nedostudovala střední zdravotnickou školu.

Peníze vybrané ve sbírce jí mají pomoct se znovu odrazit ze dna. „Peníze budou využity v rámci terapeutické pomoci Aničce či jiných nezbytných životních výdajů – bydlení, oblečení, potraviny. Díky vám může mít Anička lepší start do nové etapy svého života,“ uvedli pořadatelé sbírky.

Kauza „Podmínka za znásilňování“

Foto: Seznam Zprávy

Seznam Zprávy otevřely kauzu, která otřásla nejen justičními kruhy, ale i laickou veřejností. Dívku z Vyškovska léta znásilňoval nevlastní otec, od Krajského soudu v Brně ale odešel jen s podmínkou. Pár dní po verdiktu se dívka pokusila o sebevraždu.

Reklama

Doporučované