Hlavní obsah

V nemocnici zemřela žena, kterou ve žďárském útulku pokousal pes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

Reklama

O víkendu zemřela žena, kterou pokousal pes v útulku ve Žďáru nad Sázavou. Případem se zabývají žďárští kriminalisté.

Článek

V brněnské nemocnici v sobotu zemřela starší žena, kterou v polovině dubna pokousal v útulku ve Žďáru nad Sázavou pes. Případem se zabývá policie, podrobnosti k vyšetřování zatím sdělovat nechce. Událost, na kterou upozornil Deník, ČTK potvrdila mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavlína Hořicová.

„Je to tak, že v sobotu žena následkům svých zranění podlehla,“ řekla Hořicová.

Psa, který ženu napadl, do útulku umístili v pondělí 15. dubna strážníci Městské policie Žďár nad Sázavou. Jeho majitele v podnapilého stavu policisté převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy, informoval na svých stránkách úřad města Žďár nad Sázavou.

K události došlo v úterý 16. dubna krátce po půl dvanácté. Policisté, kteří na místo dorazili, psa zpacifikovali a ženě až do příjezdu zdravotnické záchranné služby poskytovali neodkladnou první pomoc. Zdravotnická záchranná služba ji letecky přepravila do brněnské nemocnice. Její stav byl velmi vážný.

„K případu napadení ženy psem ve Žďáru nad Sázavou nebudeme až do ukončení prověřování sdělovat žádné další informace,“ uvedla v pondělí mluvčí policie Dana Čírtková.

Reklama

Související témata:

Doporučované