Hlavní obsah

V Chebu došlo k masivnímu úniku jedovatého plynu, situace je pod kontrolou

Foto: X Policie České republiky

Průmyslovou oblast v Chebu zahalil mrak oxidu uhličitého.

Reklama

aktualizováno •

K úniku jedovatého plynu došlo před polednem v průmyslové oblasti v Chebu. Evakuováno bylo na šest desítek osob. Příčinou úniku se podle informací Seznam Zpráv zabývají kriminalisté.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V průmyslové oblasti v Chebu dnes došlo k masivnímu úniku oxidu uhličitého, který je vysoce nebezpečný. Na sociální síti X o tom informovala Policie České republiky. Podle zdrojů Seznam Zpráv je situace pod kontrolou.

K úniku nedýchatelného plynu podle tiskového mluvčího Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje Martina Kasala došlo před polednem. „Stalo se to před polednem. Únik byl masivní a krátký. Hrozilo nebezpečí, protože je to nedýchatelný plyn, a bylo proto evakuováno asi šest desítek lidí. Okolí bylo informováno,“ řekl Seznam Zprávám. O tom, co únik způsobilo, mluvčí informace nemá. „Bude to řešit policie,“ dodal.

Mluvčí Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje Jakub Kopřiva zprávy potvrdil. „V Chebu došlo při přečerpání oxidu uhličitého k masivnímu úniku této nebezpečné látky,“ napsal Seznam Zprávám.

Ani policie zatím neví, jak k úniku došlo, případem se ale bude zabývat. „Událostí se v této době usilovně zabývají chebští kriminalisté. Až bude možné sdělit k této události více informací, učiníme tak,“ dodal mluvčí.

Reklama

Doporučované