Hlavní obsah

Wollner podle policie nic nespáchal, případ odložila

Foto: Česká televize

Marek Wollner na archivním snímku.

Reklama

Novinář na výsledky policejního prošetřování údajného sexuálního obtěžování reagoval slovy, že celou dobu věděl, že je to habaďůra.

Článek

Pražská policie nezjistila při prošetřování údajného sexuálního obtěžování ze strany někdejšího šéfredaktora reportážní publicistiky České televize (ČT) Marka Wollnera trestný čin ani přestupek.

Uvedl to na twitteru Newsroom ČT24.

„Kriminalisté došli k závěru, že se ve věci údajného sexuálního obtěžování v České televizi nejedná o jakékoli protiprávní jednání, tedy ani o trestný čin nebo přestupek, a věc uložili ad acta,“ doplnil policejní mluvčí Jan Daněk, který počátkem roku uvedl, že policie se začala případem zabývat „z úřední povinnosti“.

„Věděl jsem celou dobu, že je to habaďůra. Věděl jsem, že pokud bude policie poctivá, tak že se z toho nemůže nic stát,“ reagoval na závěr policejního šetření Wollner pro server iDnes.

Novináře obvinila ze sexuálního obtěžování a šikany některých kolegyň loni v listopadu zaměstnankyně ČT. Interní vyšetřovací komise, kterou následně vytvořil ředitel ČT Petr Dvořák z odborníků na právo, personalistiku a řešení stížností a která vyslechla tři desítky zaměstnanců a externích spolupracovníků, ale nezjistila žádné informace vedoucí k podezření, že mohl být spáchán jakýkoliv trestný čin.

Wollner několikrát obvinění odmítl. Po dohodě s vedením ale Českou televizi letos v lednu po 23 letech opustil.

Reklama

Doporučované