Hlavní obsah

Dopravu v Jablonci nad Nisou zkomplikuje modernizace dvou rušných křižovatek

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Dopravu v Jablonci nad Nisou zkomplikuje od čtvrtka modernizace dvou rušných křižovatek Palackého ulice s Riegrovou a U Přehrady.

Článek

„Práce na projektu za bezmála 17,5 milionu korun jsou naplánované na tři měsíce,“ informovala vedoucí kanceláře primátora Jana Matěchová. Průjezd křižovatkou zůstane zachovaný, ale s omezením, dají se tam tak ve špičkách čekat kolony.

Trasa z Riegrovy ulice přes Palackého do ulice U Přehrady a v opačném směru patří k nejrušnějším jabloneckým tepnám, denně tudy projedou tisíce automobilů. Hlavním cílem projektu je modernizace semaforů na obou navazujících křižovatkách, ty jsou už v havarijním stavu a navíc nedokážou reagovat na hustotu provozu. Projekt také počítá do budoucna s vytvořením cyklopruhů podél Palackého ulice od Horního náměstí až k hasičské zbrojnici ve Mšeně.

„V dané oblasti bude v následujících třech měsících postupně vyměněna stávající světelná signalizace, dojde k úpravě chodníků i zeleně, instalováno bude nové veřejné osvětlení,“ popsal rozsah prací vedoucí oddělení investiční výstavby magistrátu Pavel Sluka. Po celou dobu stavby bude podle něj zachován obousměrný průjezd křižovatkami vždy v jednom pruhu.

Práce jsou rozdělené do tří etap, první začne ve čtvrtek a omezí provoz na křižovatce ulic U Přehrady a Palackého. Úpravou projde přechod pro chodce v ulici U Přehrady kolem školky a ulice dostane nové chodníky a veřejné osvětlení. V září budou práce pokračovat druhou etapou v ulici Palackého, a v říjnu dostane nové chodníky a osvětlení Riegrova ulice, kde navíc přibude odbočovací pruh.

Reklama

Doporučované