Hlavní obsah

Drama na palubě. Letadlem v bouři zatřásly silné turbulence a jídelní vozík létal vzduchem

Cestující natočil situaci v letadle během turbulencí.Video: Valérie Dvořáková , AP, Reuters

 

Reklama

Letadlo americké aerolinky Delta Air Lines zasáhly během letu silné turbulence a stroj dvakrát prudce klesl. Pět pasažérů utrpělo zranění a letadlo muselo nouzově přistát v Nevadě.

Článek

Cestující v letadla americké letecké společnosti Delta Air Lines zažili během letu opravdové drama. Letadlo v bouřce zásáhly silné turbulence, a stroj proto dvakrát prudce klesl. Informuje o tom server The Independent.

Jeden z cestujících natočil a sdílel na sociální síti Twitter, jak vypadala situace na palubě. Na videu je vidět jídelní vozík, který stojí převrácený v uličce a jídlo je rozházené v okolí.

„Šílené turbulence a zranění, ale posádka @delta všechno perfektně zvládla včetně nouzového přistání,“ napsal pasažér Joe Justice na sociální síť. „Prudce jsme klesli, dvakrát,“ dodal Justice.

Pět lidí utrpělo při turbulencích zranění a tři z nich museli být převezeni do nemocnice. Letadlo mířilo z Jižní Kalifornie do Seattlu.

Letecká federální správa uvedla, že piloti aerolinky Compass, která funguje pod záštitou Delta Air Lines, zaznamenali turbulence ve výšce přes 10 tisíc metrů.

Na palubě bylo podle Compass Airlines 59 cestujících a čtyři členové posádky.

Kvůli bouřkám, které zasáhly celou Severní Ameriku, byly zrušeny tisíce letů. Podle americké národní meteorologické služby vítr ve středu v noci přesáhl 209 km/h.

Reklama

Související témata:

Doporučované