Hlavní obsah

Letadlo se švédskými plavci museli evakuovat. Anonym hrozil bombou na palubě

Norské letadlo museli evakuovat kvůli anonymovi,Video: Valérie Dvořáková, Reuters

 

Reklama

Ve čtvrtek dopoledne přišel anonymní telefonát, který vyhrožoval, že v letadle společnosti Norwegian Air Shuttle je bomba. Všech 169 lidí na palubě bylo evakuováno. Podle švédských médií přišla výhrůžka z Osla.

Článek

Letadlo norské společnosti Norwegian Air Shuttle, které mířilo do jihofrancouzského letoviska Nice, se krátce po startu muselo vrátit do švédské metropole Stockholmu kvůli bombové hrozbě. Všech 169 lidí bylo z letounu v pořádku evakuováno. Při první prohlídce švédská policie výbušniny na palubě stroje nenašla, v kontrole letadla ale bude ještě pokračovat, informovala agentura AP.

Na palubě letadla nízkonákladového norského přepravce, které odstartovalo ze stockholmského letiště Arlanda, bylo 163 pasažérů a šest členů posádky.

Výhrůžný telefonát přišel ve čtvrtek v 10:30 ráno, o půl hodiny později letadlo přistálo bezpečně zpátky ve Stockholmu, sdělil Daniel Lindblad ze švédského úřadu, který má na starosti řešení mimořádných událostí v námořní a letecké dopravě.

Švédská policie uvedla, že v letadle seděli někteří členové švédského plaveckého týmu, kteří letěli na soutěž do Francie a také na výcvikový tábor.

„Všichni potichu sedí a čekají, až budeme vědět, kdy se můžeme dostat ven z letadla,” popsal jeden z plavců Isak Eliasson švédské televizi SVT.

Podle švédského listu Aftonbladet přišel anonymní telefonát z norského hlavního města Oslo.

Reklama

Související témata:

Doporučované