Hlavní obsah

Druhé nejlepší uvedení do kin v historii. Poslední z Jediů láme rekordy

Nová epizoda Star Wars „otevřela” s druhým nejlepším výsledkem v historiiVideo: AP

 

Reklama

Tržby nového dílu Star Wars letí vzhůru, osmá epizoda s titulem Poslední z Jediů si za první víkend vydělala 450 milionů dolarů. Jde o druhé nejlepší uvedení do kin v historii.

Článek

Nejnovější epizoda sci-fi série Star Wars hned za první víkend přílákala do kin spoustu diváků. Film s titulem Poslední z Jediů si jen ve Spojených státech amerických vydělal 220 milionů dolarů, celosvětově pak dnes už tržby přesahují 450 milionů dolarů.

Úspěšnější než Poslední z Jediů byla v historii jen předchozí epizoda Star Wars Síla se probouzí. Pro nejnovější přírůstek do slavné sci-fi ságy ale hovoří i fakt, že snímek společnosti Disney zatím neměl premiéru na čínském trhu, kam současné hollywoodské velkofilmy často úspěšně cílí a kde vydělávají spoustu peněz.

Zajímavostí je ale rozporuplné přijetí Posledního z Jediů. Zatímco kritici jsou z drtivé většiny nadšení neotřelým přístupem režiséra Riana Johnsona, divákům se „revoluční” snímek tolik nezamlouvá. Vyplývá to z dat na serveru rottentomatoes.com, kde má epizoda od kritiků 93 %, zatímco průměr diváckých hodnocení se pohybuje kolem 56 %.

Reklama

Související témata:

Doporučované