Hlavní obsah

Dusno a teplo začátkem týdne nahradí středeční srážky a ochlazení

Jaké počasí předpovídá Petr Dvořák?Video: Petr Dvořák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Podívejte se na videoblog meteorologa Petra Dvořáka.

Článek

Týdenní teploty začnou na pondělních 26 až 30 stupních přes den, které bude doprovázet skoro jasná až polojasná obloha. Místy lze na východu a severovýchodu očekávat přeháňky nebo bouřky. Večer se pak přesunou i na západ, bude spíše zataženo.

V úterý bude přes den oblačno až zataženo, od západu přijdou přeháňky, déšť a místy opět i bouřky, které se během odpoledne a večera přesunou i na východ. Nejvyšší denní teploty však budou stále dosahovat 26 stupňů, na jihu a východu území místy až 29 stupňů.

Středeční počasí již přijde s deštěm a přeháňkami na většině území. Bude zataženo až oblačno, na některých místech s trvalejšími srážkami. Nejvyšší denní teploty klesnou k rozmezí 19 až 23 stupňů, při delších srážkách až k 17 stupňům.

Od čtvrtka se začnou denní teploty znovu zvedat. Za oblačna až polojasna bude mezi 20 až 24 stupni, do neděle ale rtuti teploměrů vystoupají opět až k 29 stupňům. V této druhé polovině týdne již budou přeháňky a deště pouze výjimečné, převážně na jihu a východu, a bouřky ojediněle.

Noční teploty se v průběhu týdne mají pohybovat kolem 14 stupňů, v úterý dosáhnou maximálně k 19 a v pátek nejméně k 10 stupňům.

Vítr bude přes týden převážně mírný a severní, mezi 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Reklama

Doporučované