Hlavní obsah

Dva na jednu funkci: Německý pár bude zastávat post velvyslance

Foto: Profimedia.cz

Pár bude funkci vykonávat v Lublani (Ilustrační fotografie).

Reklama

Německý manželský pár bude od srpna společně zastávat funkci velvyslance ve Slovinsku. Novým typem smlouvy jim chce německé ministerstvo zahraničí umožnit skloubení pracovního a rodinného života včetně péče o tři děti.

Článek

Pětačtyřicetiletá Natalie Kautherová a 43letý Adrian Pollmann se ujmou svých funkci v Lublani v srpnu na čtyři roky. Právníci, kteří jsou na německém ministerstvu zahraničí zaměstnáni od roku 2005, se budou ve funkci ambasadora střídat vždy po osmi měsících. Manželský pár se podle Kautherové považuje za průkopníky. Diplomatka vyjádřila radost nad tím, že jim ministerstvo dalo k takovému uspořádání kariéry a života zelenou, neboť dosud mohli manželské páry na diplomatických misích společně působit jen na nižších postech. Infromaci přinesla v pondělí agentura AFP.

„Uvědomili jsme si, že bychom chtěli a měli trávit více času se svými dětmi. Potřebují to. Je jim sedm, osm a deset let a jednou to potřebovat nebudou,“ vysvětlil Pollmann, který do čela velvyslanectví nastoupí jako první.

V ojedinělých případech se podle AFP velvyslanecké manželské páry už v minulosti vyskytly. Švýcarsko v roce 2009 vyslalo takovou dvojici do Thajska a Francii v letech 2016 až 2019 reprezentovali sezdaní diplomaté v Chorvatsku.

Reklama

Doporučované