Hlavní obsah

Jejich kovový nábytek sbírá ceny. Teď jednu dostane i šéf

Foto: EY

Filip Dušek, majitel společnosti ELROZ INVEST a držitel titulu EY Podnikatel roku 2021 Karlovarského kraje.

Reklama

Elektrické rozvaděče i designový nábytek, v Elrozu zvládnou z kovu vyrobit téměř vše. Navazují na staletou tradici průmyslové výroby na Karlovarsku, ale neustále inovují. I proto je tu majitel firmy Filip Dušek Podnikatelem roku.

Článek

Dokázal proměnit kovovýrobu, protože se nebál inovací – a přitom zůstal věrný tradicím svého oboru.

Příběh Filipa Duška, majitele firmy Elroz Invest, inspiroval tak, že se podnikatel z Karlovarska utká s dalšími krajskými vítězi o národní trofej EY Podnikatel roku.

„Vítězství v soutěži EY Podnikatel roku v Karlovarském kraji je pro mě milým překvapením. Věřím, že tento úspěch bude mít pozitivní dopad nejen na další fungování a rozvoj naší firmy, ale že může pomoci reprezentovat i karlovarský region a jeho zdejší výrobní a řemeslnou tradici“, uvedl Filip Dušek.

Původním produktem firmy byly od založení společnosti v roce 1965 elektrické rozvaděče, dnes se však Elroz s velkým úspěchem zaměřuje také na výrobu designového nábytku, který má velký úspěch u zákazníků, stejně jako u odborné veřejnosti.

„Soutěž EY Podnikatel roku přináší možnost zviditelnit podnikatelské příběhy, za kterými stojí spousta práce a sil. Díky úspěšným firmám a osobnostem, které je vybudovaly, se mohou v našem kraji rodit nové nápady, vznikat zajímavá pracovní místa. Karlovarský kraj se proto snaží vytvářet potřebné zázemí a komunikovat o představách firem, být v úzkém kontaktu s Krajskou hospodářskou komorou. Teď navíc stojíme na prahu transformace – přeměny regionu, která nabídne unikátní příležitost tradičnímu podnikání, ale také inovativním postupům a výzkumu“, uvedl u příležitosti předávání cen hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Elektrické rozvaděče z Plesné najdeme v tisícovkách bytových domů i v mnoha veřejných budovách po celém Česku i Slovensku. Firma je začala vyrábět v 70. letech minulého století a de facto nikdy nepřestala.

Po revoluci přišel útlum výstavby sídlišť a panelových domů, a tak se Elroz začal soustředit na výrobu kovových regálů a později i kovového dílenského nábytku, kterého se do dnešního dne prodaly miliony kusů.

Od roku 2018 pracuje majitel firmy, chebský rodák Filip Dušek, systematicky na dalších inovacích a vývoji nových produktů. Milníkem byl pro Elroz rok 2020, kdy vyvinul řadu designového nábytku pod značkou Fleysen. Slovo vychází z německého názvu pro obec Plesná, a ctí tak historii sahající až do 15. století.

Za regály, skříňky a světla získal Fleysen nominaci na nejlepší kolekci nábytku na uznávané středoevropské přehlídce Designblok.

„Filip Dušek je velký patriot a na úspěšném rozvoji regionu mu velice záleží. Úspěch jeho výrobní firmy dokazuje, že podnikatelský duch v Karlovarském kraji žije. Přeji tomuto krásnému kraji spoustu dalších úspěšných podnikatelů napříč všemi obory,“ řekla Martina Kneiflová, vedoucí partnerka EY v České republice.

Výsledky národního finále a jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2021 České republiky budou vyhlášeny 1. března 2022. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále v červnu 2022 a bude bojovat spolu s ostatními národními vítězi z padesáti čtyř zemí světa o titul EY Světový podnikatel roku.

Reklama

Doporučované