Hlavní obsah

Letiště Václava Havla se dostalo do desítky nejlepších v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Letiště Václava Havla v Praze–Ruzyni.

Reklama

Pražské letiště chce letos odbavit 13,6 milionu cestujících. Začátkem září překonalo hranici devíti milionů.

Článek

Letiště Praha je podle žebříčku portálu Holid pátým nejlepším v Evropě. Meziročně si o tři příčky polepšilo.

Z více než 20 tisíc uživatelských recenzí Google, s nimiž Holid pracuje, mu vyšlo na pětibodové škále hodnocení 4,3. Nejlépe lidé hodnotili istanbulské letiště, naopak nejhůře letiště v Bordeaux.

Lepší hodnocení z evropských letišť získala letiště v Istanbulu, Athénách, Portu a Curychu.

„Mám radost, že se Letiště Václava Havla Praha dostalo mezi pět nejlepších letišť. Hodnocení vnímám jako odměnu za snahu všech našich zaměstnankyň a zaměstnanců, kteří na letišti pracují,“ uvedl ředitel letiště Jiří Pos.

Na konci loňského roku se Letiště Praha umístilo na chvostu jiného žebříčku, který zohledňoval včasnost letů, názory zákazníků a letištní restaurace a obchody. Ze 151 letišť skončilo na 141. místě. Letiště Praha se tehdy ohradilo a uvedlo, že například na včasnost příletů nemá letiště žádný vliv.

Na nedávném setkání s novináři Pos řekl, že letiště samo o sobě ve statistikách letos zavinilo 0,16 procenta případů zpoždění. „Dominantním důvodem zpoždění je pozdní přílet, a to ve více než 50 procentech případů zpoždění,“ uvedl.

Z Letiště Praha létají o letním letovém řádu, který platí do konce října, přímé linky do 152 destinací. Letiště chce letos odbavit 13,6 milionu cestujících. Začátkem září překonalo hranici devíti milionů.

Reklama

Doporučované