Hlavní obsah

Tlapková elita. Investující ovčák či mazlíčci vydělávající miliony

Foto: Josef Mačí, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Pes s více než 11 miliardami korun, kočka, která vydělala 2,3 miliardy. Podívejte se na nejbohatší zvířata na světě.

Článek

Běhá za tenisákem, válí se v trávě, chodí na procházky. A také má majetek v hodnotě půl miliardy dolarů (11,67 miliardy korun) nebo nedávno prodal bývalý Madonnin dům za 29 milionů dolarů. Ten mu sloužil místo psí boudy. Řeč je o německém ovčáku Guntherovi VI. Nejbohatším mazlíčkovi na světě.

Gunther je totiž dědicem jmění, které se v jeho rodě objevilo v roce 1992. Tehdy německá hraběnka Karlotta Liebensteinová odkázala svůj veškerý majetek svému psu Gunterovi III. Ten tehdy podědil 80 milionů dolarů, díky dobře vedené správě majetku Gunther Corporation, která psa oficiálně vlastní, se ale jeho finance dlouhodobě zhodnocují.

Na druhém místě je s pětinovým majetkem kočka Nala. Původně kotě z útulku má nyní vlastní značku žrádla pro kočky nebo zápis v Guinessově knize rekordů díky 4,5 milionu sledujících na instagramu. Na třetím místě je kočka Taylor Swift. Ta se jmenuje stejně jako postava seriálu Zákon a pořádek – Olivia Benson.

Mezi dalšími zvířecími boháči jsou pak dědici po slavných nebo internetové celebrity.

Nala ale není nejsledovanější zvíře na sociálních sítích, patří jí „jen“ druhá pozice. Na prvním místě je zrzavý pes Jiffpom, který překonal devět milionů sledujících a jeden příspěvek na instagramu mu vynese odhadem téměř 33 tisíc dolarů. Celkově má napříč platformami okolo 30 milionů sledujících. Do top 10 mazlíčků s největším  dosahem se také dostala liška Juniper, kterou sledují tři miliony uživatelů.

Ale jedno prvenství si Nala přece jen připsala. Mezi kočkami je jednička v tom, kolik svým majitelům vydělá. Konkrétně až 336,6 tisíce korun za jeden příspěvek, téměř dvojnásobek toho, co Smoothie na druhém místě. Jen o pár set dolarů méně za post pak dostává Baloo, další zvíře z útulku a polovina kočkopsího tandemu účtu „henrythecoloradodog“. Ten původně vznikal se psem Henrym, který ale nedávno zemřel. V současné době tak psí část zastupuje další zvíře z útulku – pes Pan.

Reklama

Doporučované