Hlavní obsah

Český Creative Dock opět nakupoval v Německu. Má další úspěšnou firmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Creative Dock

Creative Dock. Ilustrační snímek.

Česká společnost Creative Dock opět vyrazila na nákupy do Německa – získala mnichovskou firmu Mantro Product Studio s desítkami zaměstnanců.

Článek

Před 12 lety začal Creative Dock Martina Pejši stavět firmy a produkty pro jiné hráče trhu takzvaně na klíč. O „slávu“ se mu postaraly Zonky pro Home Credit, Mutumutu nebo třeba HoppyGo pro Škodu a dodnes už skupina celkem vybudovala 120 podniků v Evropě, na Středním východě a v Africe.

Nyní Creative Dock ještě více posílí. Mnichovská společnost Mantro Product Studio, kterou od dubna přebírá, totiž dělá to samé – také buduje firmy a projekty, zejména v oblasti strojírenství a energetiky. Češi díky tomu posílí na německém trhu a v celém německy mluvícím regionu, odkud už teď pochází největší část příjmů skupiny Creative Dock.

Vše pod jednou střechou

„Dlouhodobě se zaměřujeme na zhodnocování velkých firem. Technologicky pokročilý DACH region (Německo, Rakousko, Švýcarsko) je pro nás důležitý již řadu let a těší nás, že díky akvizici získáváme lepší možnost oslovit v něm další desítky interesovaných klientů,“ říká k akvizici generální ředitelka společnosti Creative Dock Gabriela Teissing.

Cenu akvizice společnosti nezveřejňují – Creative Dock ale německou konkurenci přebral od 30. dubna.

Mantro Product Studio je jen tři roky stará firma s třicítkou zaměstnanců, která ale už založila desítku podniků. Mezi její klienty a partnery patří průmysloví giganti jako Vorwerk, Audi, Giesecke+Devrient, LEG či Bosch.

Creative Dock

Creative Dock je největší nezávislý stavitel firemních podniků na světě. Zajišťuje komplexní budování podniků od nápadu po vybudování a rozšíření. V poslední době koupili několik společností po celé Evropě a meziročně zaznamenali 100% růst.

„Ve společnosti Creative Dock jsme našli nejenom nový domov, ale také skvělého strategického partnera pro inovace,“ říká Manfred Tropper, generální ředitel a zakladatel společnosti Mantro.

Zahraniční akvizice

Není to poprvé, co skupina Creative Dock nakupuje v Německu. Před dvěma lety získala společnost FoundersLane, která staví na míru projekty a firmy v oblasti medicíny a zdravotnictví, mezi její další akvizice pak patří Rohrbeck Heger či Spark Works – přední švýcarská inovační firma. Do nákupů už dříve Creative Dock vložil 1,3 miliardy komu. Tržby firmy v roce 2022 byly lehce přes 800 milionů.

Creative Dock dnes tvoří skupinu, která zaměstnává víc než 600 lidí. Mezi jeho současné klienty patří významné společnosti jako Adidas, Allianz, Ahold, Amadeus, Avast, Bekaert, Henkel, Holcim, Mondelēz, JTI či Veolia.

Související témata:

Doporučované