Hlavní obsah

Den v byznysu: Česku chybí dvě věci, aby mělo víc firemních „tygrů“

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve středu 8. září.

Článek

Aero dodá 12 letounů do Vietnamu

Česká zbrojařská společnost Omnipol získala od státní pojišťovny EGAP záruku pro vývoz 12 proudových letounů L-39NG do Vietnamu. Vývozu strojů tak už nic nebrání. Zakázka má podle deníku E15 hodnotu téměř deset miliard korun. Dodání letounů je naplánované na roky 2023 až 2024.

Nábytkářský gigant hlásí problémy

Nábytkářský řetězec IKEA hlásí další problémy s dodávkami zboží. S výpadky se firma na českém trhu potýkala už v létě. Teď chybí i část vánočního sortimentu. Jen několik týdnů před svátky nejsou například papírové hvězdy do oken, vánoční svíčky a další dekorace.

Investorské rošády

Investor Daniel Křetínský ukončil spolupráci s francouzským obchodním partnerem Gabrielem Naurim v investiční společnosti Majorelle Investments. Naopak posílil svou pozici ve francouzské síti obchodů Casino, kterou řídí Nauriho otec.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované