Hlavní obsah

ITIS Holding ze skupiny PPF dokončil akvizici technologické firmy Vitronic

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Provozovatel mýtných systémů ITIS Holding, který je součástí skupiny PPF, dokončil po několika měsících akvizici německého dodavatele řešení pro výběr mýtného a kontrolu užití silnic a dálnic – německou skupinu Vitronic.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Skupina PPF se rozrostla o firmu Vitronic, která se zabývá technologiemi pro městskou mobilitu, mýtné systémy, bezpečnost a kontrolu v dopravě i automatizaci. Akvizici německé společnosti po několika měsících dotáhl ITIS Holding, který patří právě pod PPF.

„ITIS Holding nabízí prověřené řešení satelitního výběru mýta, které je nejlepší ve své třídě, zatímco Vitronic je světovým lídrem v oblasti bezpečnosti provozu a automatizace založené na inovativní technologii strojového vidění. Akvizice Vitronic je pro nás dlouhodobou strategickou investicí. Naším cílem je rozvinout díky spojení těchto dvou lídrů ve svých odvětvích celou skupinu globálně úspěšného poskytovatele ITS, který umí pokrýt širokou paletu potřeb klientů,“ uvedl Matej Okáli, generální ředitel společnosti ITIS Holding.

Po dokončení celé transakce přispěje holding do rozpočtu Vitronic částkou 50 milionů eur. „Tento rok slaví Vitronic 40 let od svého založení. Jsem přesvědčen, že s novým akcionářem jsou před námi pro obě odvětví, dopravu a automatizaci nejlepší roky. Komplementarita našich řešení, produktů, softwaru a služeb nám umožňuje nabídnout zákazníkům výrazně širší škálu pokročilých technologických řešení. To vše i nadále s renomovaným konceptem ‚německé kvality‘,“ řekl Daniel Scholz-Stein, generální ředitel společnosti Vitronic.

V roce 2022 zaměstnával na 1400 lidí a obrat přesahoval 200 milionů eur. O akvizici ze strany ITIS Holding se začalo psát v lednu letošního roku.

Doporučované