Hlavní obsah

Po gigantické ztrátě je Musk zpátky na trůnu nejbohatšího člověka planety

Foto: Naresh111, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V prosinci držel miliardář Elon Musk smutné prvenství v největší ztrátě majetku. I přes pochyby, zda dokáže zase někdy vyšplhat na finanční vrchol, si po dvou měsících titul nejbohatšího člověka na planetě získal zpátky.

Článek

Ještě v prosinci loňského roku generální ředitel automobilky Tesla zaznamenal největší ztrátu majetku v historii a na postu nejbohatšího člověka na planetě ho vystřídal Francouz Bernard Arnault z LVMH, který vlastní síť prodejců luxusního zboží.

Akcie společnosti Tesla začaly ale po Novém roce zase stoupat vzhůru, a podle indexu miliardářů sestavovaného agenturou Bloomberg se tím pádem i Muskovo jmění vyšplhalo na 187,1 miliardy dolarů (v přepočtu asi 4,2 bilionu korun), což překonalo Arnaultových 185,3 miliardy a po dvou měsících je tak Elon Musk zase na prvním místě v žebříčku nejbohatších lidí na planetě, píše CNN.

Za propad majetku v loňském roce mohl Muskův nákup společnosti Twitter, který přišel ve chvíli, kdy automobilka Tesla čelila velké konkurenci na trhu s elektromobily. Akcionáři se obávali, že firmě nevěnuje tolik času a pozornosti v porovnání s Twitterem.

Akcie společnosti Tesla se tak na začátku ledna propadly na své minimum, nyní však opět stoupají, jelikož investoři se už tolik nebojí investovat právě do Tesly.

Automobilka zároveň zvýšila své prodeje díky zlevnění několika modelů elektroautomobilů, což zásadně napomohlo větší důvěře investorů.

Nicméně podle jiné metodiky časopisu Forbes Musk nadále zůstává až druhým nejbohatším člověkem světa s majetkem necelých 200 miliard dolarů, prvním je Bernard Arnault.

Reklama

Doporučované