Hlavní obsah

Legenda se loučí. Poslední turné zpěváka Eltona Johna

Více než tři stovky vystoupení napříč světem, takové bude poslední turné Eltona JohnaVideo: Elton John, YouTube, AP

 

Reklama

Nadcházející turné Eltona Johna bude jeho poslední. Legendární zpěvák se rozhodl ukončit kariéru, aby mohl trávit více času se svou rodinou.

Článek

Po téměř půl století na jevišti končí hvězdný Elton John aktivní koncertní kariéru. Sedmdesátiletý zpěvák se chce více věnovat své rodině, s partnerem Davidem Furnishem vychovávají dva syny.

„Chci se svými dětmi trávit více času, jsem přece otec. Nechci něco promeškat. Upřímně to pro mě nebylo těžké rozhodnutí,” uvedl John na interview po svém oznámení. „Nikdy jsem nečekal, že mi otcovství bude přinášet takovou radost. Je to zázrak,” dodal.

Zpěvák upozorňuje, že to rozhodně neznamená konec jeho tvorby. Velkolepým turné se chce rozloučit s fanoušky a zakončit svou koncertní činnost ve velkém stylu.

Některé zahraniční weby uvádí, že určitou roli v rozhodnutí hraje i umělcův zdravotní stav. Loni se John nakazil životu nebezpečnou bakteriální infekcí po cestě z jihoamerického turné, kvůli které strávil dva dny na jednotce intenzivní péče.

Plánované turné s celkem třemi stovkami show proběhne napříč kontinenty a bude trvat tři roky. Pražskou O2 arenu navštíví 7. května 2019.

Reklama

Související témata:

Doporučované