Hlavní obsah

Zachránci stromů ovládli Energy Globe. Zpívala jim vítězka Superstar

Záznam: Podívejte se na udílení cen Energy Globe v kategoriích Oheň a Voda s koncertem Emmy Drobné.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Historický areál rotundy svaté Kateřiny na Znojemském hradě nad řekou Dyjí. To byly kulisy předání cen Energy Globe v kategoriích Oheň a Voda.

Článek

Další vyhlášení cen Energy Globe ovládly firmy, které přímo či nepřímo chrání stromy.

Firma CIUR z Brandýsa nad Labem, která svou výrobou zachránila tolik dřeva, kolik je ho v Národním parku Šumava, se stala vítězem v kategorii Oheň. Dalším premiantem v téže soutěži, ale v kategorii Voda, je Zalejmě!, projekt, který chrání stromy před uschnutím.

Vyhlášením těchto kategorií ve Znojmě pokračovala série tří koncertů, během nichž se veřejnost dozvídá vítěze prestižní soutěže Energy Globe podporované v Česku společností E.ON.

Ve Znojmě večerem provázela Emma Smetana a její jmenovkyně, Emma Drobná, vítězka Superstar z roku 2015, doprovodila celou akci svým koncertem.

Vítězové postupují do absolutního pražského finále, které Seznam Zprávy odvysílají příští čtvrtek večer.

Už před týdnem se vyhlašovali vítězové v prvních dvou kategoriích. Kategorii Země ovládl projekt pasivního domu pro seniory s pečovatelskou službou Domov v Podhradí na kraji Týnce nad Labem. Kategorii Vzduch vyhrál projekt Luftio a jeho chytré zařízení pro čistší vzduch.

Poznejte projekty českých inovátorů

Foto: Seznam Zprávy

V soutěži E.ON Energy Globe vybírá odborná porota a veřejnost české projekty s pozitivním dopadem na životní prostředí.

Prohlédněte si nejlepší nápady, které šetří přírodu a energii – KLIKNĚTE ZDE.

Podívejte se na záznam koncertu Monkey Business, který provázel první slavnostní vyhlášení kategorií Země a Vzduch. Druhé vyhlášení, kde spolu zpívaly Emma Smetana a Emma Drobná, zhlédněte tady.

Reklama

Doporučované