Hlavní obsah

Falešný kontrolor EET vylákal od obchodníků peníze. Policii zatím uniká

Večerní zprávy, 18. 4. 2017.

 

Reklama

Elektronická evidence tržeb se stala inspirací pro podvodníka. Snažil se od obsluhy vylákat peníze za překontrolování a aktualizaci pokladního systému. Ve dvou ze tří případů uspěl.

Článek

Novou povinnost obchodníků a hospodských evidovat své tržby využil podvodník. V centru Plzně vylákal ve dvou provozovnách peníze za kontrolu a aktualizaci systému. Policie po něm už několik týdnů pátrá.

„Na základě oznámení byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu,“ uvedla Veronika Hokrová, mluvčí policie.

V jednom případě podvodník vylákal od obsluhy 5400 korun, v druhém 4900 korun. Při třetím pokusu narazil.

„Přišel slušně vypadající člověk,“ popisuje Seznam Zprávám servírka Markéta, která podvodníkovi nenaletěla. Podle ní šlo o muže ve věku 40 až 45 let se světlými nebo prošedivělými vlasy.

„Přišel s tím, že je domluvený s majitelem ohledně aktualizace systému a abych mu dala peníze,“ dodává Markéta. Ta ale pro jistotu sama zavolala majiteli. Podvodník mezitím utekl.

Policie proto radí, aby obsluha v restauracích a obchodech byla obezřetná. Základní pravidlo je žádat po kontrolách legitimaci.

Falešný kontrolor vylákal peníze za aktualizaci EET. Policie ho stále nedopadla.

Reklama

Doporučované