Hlavní obsah

Festival Štěrkovna Open Music se letos uskuteční v areálu Landek Park v Ostravě

Foto: Pixabay

.

Reklama

Festival Štěrkovna Open Music se letos uskuteční na neobvyklém místě - v areálu Landek Park v Ostravě-Petřkovicích. Z tradičního místa konání na břehu štěrkovny v nedalekém Hlučíně se musel přesunout kvůli revitalizaci areálu.

Článek

Loni se festival kvůli koronavirové pandemii nekonal, letos bude v původním termínu 29. - 31. července, oznámili pořadatelé.

Festival se bude konat za platných protiepidemických opatření. Většina dříve oznámených interpretů pořadatelům potvrdila, že letos vystoupí. „Podle už zveřejněné tabulky můžeme připravit akci s téměř kompletním programem, který jsme připravili na rok 2020, ale bohužel vinou pandemie nemohli uskutečnit,“ uvedl za Matěj Ostárek.

Některé koncerty se ale z ekonomických důvodů nemohou kvůli omezené kapacitě návštěvníků uskutečnit. S interprety pořadatelé jednají o tom, že by svá vystoupení odehráli příští rok, pokud se festival bude moci konat v plné kapacitě.

„Všechna jména budeme postupně zveřejňovat. Už nyní můžeme říct, že se naši fanoušci mohou těšit například na Tata Bojs, Ewu Farnou či na Horkýže slíže,“ uvedl Ostárek.

Festival nabídne celkem čtyři scény, tři hudební a jednu dětskou. V platnosti zůstávají všechny vstupenky s označením Štěrkovna Open Music 2020 a 2021. „S ohledem na povolenou kapacitu budeme doprodávat jen omezené množství vstupenek,“ upozornil Ostárek.

V Moravskoslezském kraji se letos pravděpodobně budou konat i další menší a středně velké festivaly. Zato velké akce, jako jsou Colours of Ostrava nebo Beats for Love, už oznámily přesun na rok 2022.

Reklama

Doporučované