Hlavní obsah

Filmový festival Kino na hranici bude on-line, nabídne 50 filmů

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Filmový festival Kino na hranici, který se běžně koná v Českém Těšíně na Karvinsku a sousedním polském Těšíně (Cieszynu), bude letos on-line.

Článek

„Diváci od 23. do 29. listopadu uvidí 50 filmů. Pořadatelé se tak rozhodli, když přehlídku museli už dvakrát kvůli epidemii koronaviru odložit,“ řekl mluvčí přehlídky Szymon Brandys.

„Původně se 22. filmová přehlídka Kino na hranici měla odehrát na začátku května. Druhým termínem, který organizátoři navrhli kvůli lockdownu celého Polska i České republiky, byl konec srpna,“ uvedl mluvčí. Dodal, že ani v srpnu se akce konat nemohla. V té době na Karvinsku platila přísnější hygienická opatření a akce nebylo možné pořádat. „Filmová přehlídka tak nakonec proběhne až v listopadu, a to v on-line podobě,“ doplnil.

Festival přes internet nabídne vybrané filmy z původně plánovaného programu. Půjde jednak o nejzajímavější tituly natočené za poslední rok a některé snímky z retrospektiv, které ohlásí program příštího ročníku.

Ke zhlédnutí bude například film z retrospektiv Miloše Formana Konkurs či tři filmy Jána Kadára a Elmara Klose Tam na konečné, Obžalovaný a Touha zvaná Anada. Z novinek to budou snímky Staříci (režie Ondřej Provazník, Martin Dušek), Tiché doteky (Michal Hogenauer) nebo Vlastníci (Jiří Havelka) a Poslední aristokratka (Jiří Vejdělek). Informace o programu i o tom, jak si pořídit vstupenky, zájemci najdou na webu www.kinonahranici.cz.

Cena kompletní akreditace na všechny filmy bude stát 239 korun, akreditace pro výběr deseti filmů bude za 149 korun a jednotlivá vstupenka 30 korun.

Reklama

Doporučované