Hlavní obsah

Finep letos v Praze prodá asi 900 bytů, meziročně o třetinu více

Foto: Česká cena za architekturu

Ilustrační foto.

Reklama

Počet prodaných nových bytů developerské společnosti Finep v Praze letos meziročně vzrostl zhruba o třetinu na 900. Společně s prodeji na Slovensku a v Mongolsku skupina pravděpodobně překročí 1200 prodaných bytů.

Článek

Podle ředitele společnosti Tomáše Pardubického stojí za růstem rozprostření nabídky do vlastnického, nájemního a družstevního bydlení, a tím i zvýšení jeho dostupnosti.

„V Praze je velmi silný segment individuálních investičních bytů. Dosud zde chyběly bytové investiční fondy spravující větší množství bytů. Naší strategií je pokračovat v rozvoji lokalit a nabídnout v nich právě nájemní bydlení poskytované těmito fondy. Jedná se především o malé vybavené byty pro lidi vyžadující vysokou kvalitu služeb poskytovaných v místě bydlení,“ uvedl Pardubický.

Firma podle něj zaznamenala zvýšený zájem také u vlastnického bydlení. Jak uvedl, lidé se snaží zajistit svou hotovost bezpečnou investicí, využívají snížení sazeb u hypoték a také zvýšení jejich dostupnosti. „Obavy z budoucnosti v důsledku pandemie přivádí klienty k potřebě řešení dlouhodobých potřeb, jako je bydlení a rozumné a bezpečné investování finančních prostředků,“ doplnil Pardubický.

Finepu se podle něj letos podařilo dokončit schvalovací proces u šesti nových projektů. V některých případech trval i více než sedm let. „Stále platí, že lidé vybírají především podle lokality. Mezi nejžádanější pražské lokality z naší nabídky patří Holešovice, Karlín nebo Praha 6, neméně výhodné jsou byty v Britské čtvrti, na Barrandově, na Harfě nebo ve Štěrboholech,“ podotkl Pardubický.

Na Slovensku Finep letos dokončil projekt Premiére v Bratislavě. Do poloviny prosince v hlavním městě Slovenska prodal 118 bytů. V mongolském Erdenetu Finep dokončil a prodal 565 bytů v šesti etapách nové bytové čtvrti. „V různé fázi rozestavěnosti je tam nyní i dalších 240 bytů. Ty by měly být dokončeny ve druhé polovině příštího roku,“ dodal Pardubický.

Finep působí na českém trhu od roku 1995, postupně rozšířil své aktivity na Slovensko a do Mongolska. Zhruba 60 procent podnikání zabírá stavba a prodej bytů v Praze, necelou pětinu stavba kanceláří v hlavním městě.

Reklama

Související témata:

Doporučované