Hlavní obsah

Fotbalisté ze zatopené thajské jeskyně sehráli přátelák v Argentině

Thajští Divočáci si zahráli přátelský zápas v Buenos Aires.Video: Jolana Humpálová, AP

 

Reklama

Zápas thajských Divočáků proti argentinskému týmu hráčů do 13 let dopadl remízou 3:3.

Článek

Dvanáct thajských chlapců zachráněných ze zatopené jeskyně na severu jihoasijské země si zahrálo přátelský fotbalový zápas na letních olympijských hrách mládeže 2018 v Buenos Aires. Zápas proti argentinskému týmu hráčů do 13 let nakonec dopadl remízou 3:3. O fotbalové události napsali na americkém serveru CNN.

Tým Divočáků, který se skládá z chlapců ve věku od 11 do 16 let, přiletěl na pozvání Mezinárodního olympijského výboru do argentinské metropole už v pátek. Kromě jiného se thajským fotbalistům dostalo i VIP prohlídky muzea na stadionu Estadio Monumental, kde se v roce 1978 konal světový šampionát ve fotbale.

„Chlapci jsou velmi potěšení, že tu mohou být, hodně se těší,” uvedl před zápasem šéf thajské olympijské delegace Werachon Sukondhapatipak. „Do záchranné akce v Thajsku se zapojilo tolik lidí z celého světa, kluci mají pocit, že teď všem něco dluží,” doplnil Sukondhapatipak.

Třináctičlenný tým v čele s pětadvacetiletým trenérem zastihl v červenci při prohlídce jeskyní Tham Luong silný déšť, který je v jeskynním komplexu uvěznil. Záchranáři z celého světa se je ze zatopeného prostoru snažili dostat necelé tři týdny.

Reklama

Doporučované