Hlavní obsah

Francie řeší záhadné zmizení celé rodiny, policie počítá i s několikanásobnou vraždou

Francie řeší záhadné zmizení celé rodiny, policie počítá i s několikanásobnou vraždou.Video: Josef Mačí

 

Reklama

V domě rodiny v Nantes se našly stopy krve, hledá se auto syna Sebastiena.

Článek

Francouzská policie řeší případ zmizení čtyřčlenné rodiny z města Nantes. Rodiče a dvě děti nikdo neviděl už dva týdny. Média píší o „záhadném zmizení" a vyšetřovatelé teď začali pracovat s verzí o možné několikanásobné vraždě.

Manžele Pascala a Brigitte Troadecovy i jejich děti Sebastiena a Charlotte svědci naposledy viděli 16. února. V domě rodiny se zastavil čas. Mokré prádlo zůstalo v pračce. V lednici jídlo. Bankovní účty nikdo nepoužil.

„Jako by život v domě zamrzl v čase,” řekl státní zástupce Pierre Sennes.

V domě policie našla stopy od krve, které se shodují se vzorky DNA tří ze čtyř zmizelých členů rodiny.

Odstranit stopy?

Krvavé skvrny se našly na Sebastienově telefonu a na Brigittiných hodinkách. Další krev objevili policisté pod schody. Podle Sennese se zdá, že se stopy někdo pokusil setřít.

Mobilní telefony nikdo nepoužil od 17. února. Poslední se vypnul Sebastienův mobil. Dvě auta zůstala zaparkovaná před domem. Policie zatím pátrá po Sebastienově autě.

Francouzská média napsala, že otec Pascal trpěl depresemi. Sebastien měl mít psychické problémy a v roce 2013 byl odsouzen k obecně prospěšným pracím kvůli výhrůžkám smrtí na svém blogu. Jeho spolužáci ho ale popsali jako tichého a přátelského mladíka, který byl vždy připravený pomoci.

Smrt a blázen bez morálky

Na Twitter ale často psal o svých problémech a neshodách s otcem. Na otázku „Kde se vidíš za pět let?” na sociální síti ask.fm v roce 2013 odpověděl: „Smrt…”, píše francouzská televize LCI.

„Pokud by mi někdo viděl do hlavy, myslel by si, že jsem blázen bez morálky,” napsal na Twitter.

Francouzská média také vzpomínají na podobný případ z Nantes z roku 2011. Tehdy někdo zabil pět členů rodiny Dupont de Ligonnes. Policie bezvýsledně pátrá po otci Xavierovi. Sebastien Troadec chodil s jednou z obětí na střední školu.

Reklama

Doporučované