Hlavní obsah

Gepard závodil proti formuli. Věříte tomu, že toto video ukazuje skutečnost?

Závod geparda s elektrickou formulí dopadl těsným vítězstvím vozuVideo: Reuters

 

Reklama

Gepard závodil s elektrickou formulí v reklamě poukazující na globální oteplování. Podle agentury Reuters byl gepard ochočený a závod skutečný.

Článek

V reklamě, která má zvýšit povědomí o problému globálního oteplování, závodil gepard s elektrickou formulí ze série Formula E.

Závod byl údajně skutečný a gepard ho jen těsně prohrál. Zvíře mělo sice rychlejší start, ale formule ho těsně před cílem předjela.

Video organizátoři šampionátu FIA Formula E Championship, jak zní celý název série Formula E, zveřejnili na oficiálním YouTube kanálu. Mezi lidmi na internetu se strhla diskuze o tom, zda je video pravé.

Někteří tvrdí, že působí jako animované. Pochybnosti vzbuzuje i samotná představa, že by někdo opravdu dokázal ochočit geparda a donutit ho, aby závodil s formulí.

Formula E ale tvrdí, že nejde o žádný podvrh a že za několik dní zveřejní záběry ze zákulisí natáčení, které vše objasní.

Podle tvůrců videa gepardi patří do první desítky zvířat nejvíce ohrožených globálním oteplováním, na jehož nebezpečí se snaží prostřednictvím reklamy upozornit.

Reklama

Související témata:

Doporučované