Hlavní obsah

Glosa Alexandra Mitrofanova: Papaláši se nám smějí do ksichtu

Záhady Josefa Klímy z 26. 9. 2019: Papaláši se nám smějí do ksichtu, myslí si komentátor Práva Alexandr Mitrofanov.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Komentátor deníku Právo si nad ukončeným vyšetřováním dotační kauzy Čapí hnízdo premiéra Andreje Babiše klade otázku, čeho jsme to vlastně svědky.

Článek

Počátkem 90. let napsal americký filozof Francis Fukuyama svou práci, v níž předpověděl konec dějin. Prostě nebude už nic jiného než liberální demokracie. A lidé měli radost. Protože – co to znamená pro normálního člověka? pokládá si otázku novinář Alexandr Mitrofanov. A sám si odpovídá: „Že se mu papaláši nebudou smát do ksichtu. A tak lidé začali svobodně volit. Volili a volili, až se dostali k dnešku. A dneska máme kauzu Čapí hnízdo. Je tam papaláš? Je. Co se děje? Je to opravdu tak, že se nesměje nikomu do ksichtu? Třeba on sám ne. Ale kolem toho se dějí zvláštní věci. Jeden papaláš tam je, druhý papaláš řekne, že i když ten první papaláš dopadne jakkoliv, tak stejně není vinen, protože ho z toho vytáhne. Má na to moc. A papaláška druhé kategorie, ministryně Dostálová, říká v televizi, že stejně věděla, že trestný čin se nestal,“ říká Mitrofanov.

Celou jeho glosu si můžete pustit v úvodním videu. Glosa je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 20:50.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované